Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

NAKA zasahuje pre tunel Višňové vo viacerých krajoch

Policajti vstupujú do budovy, kde sídli aj Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v Bratislave, 16. decembra 2019. Foto: TASR - Michal Svítok

Úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala má byť po dokončení dlhý takmer 14 kilometrov, s jeho výstavbou sa začalo v lete 2014.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) od rána zasahuje v Prešovskom, Žilinskom a Bratislavskom kraji. Vykonáva zaisťovaciu akciu s názvom "Tunel", ktorá sa týka výstavby diaľničného úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové. Informuje o tom na sociálnej sieti. Policajné autá sú aj v centrále Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

NDS v marci ukončila zmluvu so zhotoviteľom úseku, združením Salini Impregilo – Dúha, z dôvodu dlhodobo neuspokojivého postupu výstavby. Zhotoviteľ zložil 27. marca novú bankovú záruku, čím dohoda o ukončení kontraktu nadobudla účinnosť. Spor o vzájomné nároky z pôvodnej zmluvy pokračuje doteraz. NDS medzitým pripravuje tender na nového dodávateľa stavby.

Úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala má byť po dokončení dlhý takmer 14 kilometrov, s jeho výstavbou sa začalo v lete 2014. Súčasťou stavby je aj 7,5-kilometrový tunel Višňové, ktorý má byť po dokončení najdlhším diaľničným tunelom na Slovensku.