Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Danko: Obvinenie R. Fica ukazuje, že právo platí pre všetkých rovnako

Andrej Danko, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Fico sa mal podľa polície dopustiť hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, a to v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Právo platí na Slovensku rovnako pre každého, funguje právny štát. Povedal to predseda Národnej rady (NR) SR a šéf SNS Andrej Danko v súvislosti s obvinením jeho koaličného partnera a predsedu Smeru-SD Roberta Fica za jeho výroky o odsúdenom exposlancovi Milanovi Mazurekovi.

"Funguje právny štát," zdôraznil Danko s tým, že každý má rovnaké práva a povinnosti. Obvinenie Fica zo strany polície považuje za dôkaz toho, že právo platí pre každého rovnako. "Každý, keď dáme verejné vyjadrenie, sa musíme k týmto veciam vyjadriť. Fico sa určite vyjadrí," dodal.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil predsedu koaličného Smeru-SD a expremiéra Roberta Fica pre jeho výroky o odsúdení exposlanca ĽSNS Milana Mazureka za jeho vyjadrenia o Rómoch.

Fico sa mal podľa polície dopustiť hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, a to v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu. V prípade právoplatného odsúdenia hrozí predsedovi Smeru-SD trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.