Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 21. november (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

(Slovenské Ďarmoty)

Vládu dnes opäť čaká výjazdové rokovanie vlády. Zo Slavošoviec sa kabinet presunie do Slovenských Ďarmot. Rokovať bude o plnení akčného plánu rozvoja okresu Veľký Krtíš. Mal by dostať finančnú injekciu v objeme vyše jedného milióna eur. Peniaze majú pomôcť okresu v boji so znižovaním nezamestnanosti. Premiér Peter Pellegrini sa stretne aj so starostami obcí z okresu.



Nový ekologickejší benzín
(Bratislava)

Slováci budú od januára budúceho roka tankovať nový benzín. Natural 95 nahradí nový ekologickejší. O zmenách bude dnes informovať Združenie pre výrobu a využitie biopalív. Nový benzín bude zavedený na základe rozhodnutia rady Európskej únie. Cieľom je postupné znižovanie emisií. Občania sa však obávajú, či nový benzín nevyradí z prevádzky staršie vozidlá.

Zmeny pri úveroch
(Bratislava)

Poskytovanie úverov na Slovensku sa opäť pravdepodobne sprísni. Národná banka Slovenska bude informovať o nových podmienkach poskytovania pôžičiek. Z nášho spravodajského servisu sa dozviete aké zmeny čakajú banky aj spotrebiteľov ako aj to, prečo regulátor opäť pristupuje k prísnejšej regulácii.

Výpoveď na polícii
(Bratislava)

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil poslanca hnutia OĽaNO J.N. z trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti. Dnes by mal v tomto prípade vypovedať na polícii. Líder hnutia Igor Matovič v tom vidí politickú pomstu. Podľa neho obvinenia súvisia s majetkovou kauzou riaditeľa Vojenského spravodajstva.

Zimná sezóna v Tatrách
(Starý Smokovec)

Vysoké Tatry sú pred otvorením zimnej sezóny. Hoci sú turistické chodníky uzatvorené, návštevníkov čakajú atrakcie v dolinách. Slávnostného otvorenia zimnej turistickej sezóny sa dnes zúčastní minister dopravy Árpád Érsek. Spolu s predstaviteľmi oblastnej organizácie cestovného ruchu otvoria Tatranský ľadový dóm na Hrebienku v Starom Smokovci.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher