Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 16. decembra (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka navštívi Prešov, poškodený dom začnú asanovať
Prešov

Prezidentka Zuzana Čaputová zavíta do Prešova. Stretne sa s primátorkou Andreou Turčanovou a príslušníkmi hasičského zboru. Dá sa predpokladať, že na brífingu bude hovoriť o nedávnej prešovskej tragédií. No a práve dnes začne špecializovaná stavebná firma z Českej republiky s asanáciou bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove, ktorú zasiahol masívny výbuch plynu. Bytovku budú likvidovať pomocou špeciálneho stroja so 68-metrovým ramenom, vďaka čomu bude môcť odstraňovanie panelov prebiehať v dostatočne bezpečnej vzdialenosti od bytového domu.




Premiér bude s plynármi hovoriť o riešení možnej plynovej krízy
Bratislava

Premiér Peter Pellegrini spolu s ministrom hospodárstva Petrom Žigom budú dnes v Bratislave rokovať s predstaviteľmi plynárenských spoločností. Témou
stretnutia bude zabezpečenie plynulých dodávok plynu počas zimného obdobia a
pripravenosť na riešenie prípadných obmedzení a krízových situácií v
dodávkach plynu. Minister Žiga plynovú krízu nedávno označil za možnú, keďže Rusko a Ukrajina sa nedohodli na pokračovaní dodávok ruského plynu cez Ukrajinu aj v roku 2020.


Na východe SR odovzdajú do užívania nový diaľničný úsek
Budimír

Dnes na poludnie odovzdajú do užívania nový úsek slovenskej diaľničnej siete. Minister dopravy Árpád Érsek, zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti a zhotoviteľa slávnostne otvoria nový diaľničný úsek Budimír - Bidovce. Diaľničný obchvat Košíc v dĺžke takmer 14 a pol kilometra skráti motoristom čas oproti starej ceste zhruba o 14 minút. Výstavba sa začala v novembri 2016, zahŕňa 23 mostných objektov a tri mimoúrovňové križovatky. Projekt je financovaný z eurofondov a štátneho rozpočtu spolu vo výške viac ako 197 miliónov eur bez DPH.


Ministerstvo pôdohospodárstva zhodnotí stav včelárstva v SR
Bratislava

V ekonomickom servise TASR dnes nájdete aj informáciu o podpore štátu včelárom. Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná chce hovoriť o mimoriadnych podporách štátu pre včelárov v tomto roku a o situácii v oblasti včelárstva na Slovensku všeobecne. Spolu s ministerkou bude informovať aj Milan Rusnák, predseda Slovenského zväzu včelárov.

SaS sa pridá k Paktu o neútočení k PS-Spolu, KDH a Za ľudí
Bratislava

Mimoparlamentné politické subjekty PS-Spolu a KDH podpísali v lete Pakt o neútočení. Začiatkom novembra sa k nim pridala aj strana Za ľudí. Dohoda obsahuje dva konkrétne záväzky. Strany sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani. Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády. No a dnes, ako avizoval predseda Richard Sulík, sa k tomuto Paktu pridá aj parlamentná strana Sloboda a Solidarita.

Viac aktuálnych informácií v spravodajstve TASR a na teraz.sk



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher