Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 20. decembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Novembrová nezamestnanosť
(Bratislava)
Minister práce Ján Richter povie, aká bola nezamestnanosť na Slovensku v novembri. V októbri bola miera evidovanej nezamestnanosti na úrovni 4,94 percenta. Nezamestnanosť má dlhodobo klesajúci charakter.



Oddelenie urgentného príjmu v NÚDCH
(Bratislava)
Národný ústav detských chorôb otvára Oddelenie urgentného príjmu. Nový urgent stál niekoľko miliónov eur. Lekárom by mal priniesť väčšiu flexibilitu a mal by im zároveň umožniť v kratšom čase vyšetriť viac pacientov.

Predloženie zákona o brexite
(Londýn)
Vláda britského premiéra Borisa Johnsona predloží v parlamente návrh zákona, vďaka ktorému bude môcť v januári Spojené kráľovstvo vystúpiť z Európskej únie. Johnsonovi konzervatívci majú po predčasných voľbách dosť mandátov na to, aby v parlamente dokázali schváliť Johnsonovu dohodu o tzv. brexite. Britský parlament v minulosti túto dohodu neschválil a termín brexitu posunul 31. januára 2020.

Španielsky sudca vypočuje Assangea
(Madrid)
Španielsky sudca vypočuje zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea. Urobí tak formou videokonferencie. Ide o súčasť vyšetrovania podozrení, že španielska súkromná bezpečnostná firma z poverenia CIA sledovala Assangea v čase, keď žil na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne.

Najúspešnení športovci v BSK
(Batislava)
Vyhlásia tiež výsledky ankety o najúspešnejšieho športovca a športového kolektívu Bratislavy a Bratislavského kraja. Ocenenie si odnesú športovci v niekoľkých kategóriách. Via informácií nájdete v spravodajstve TASR. Peký deň.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher