Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Kanadská spisovateľka Margaret Atwood je autorkou románu Slepý vrah. Hlavnou hrdinkou je Iris, vyše osemdesiatročná žena, sestra slávnej spisovateľky Laury.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Novinky z oblasti severského krimi, súčasnej romance, románu pre ženy či príbehu pre mladých čitateľov sú novými knihami na pultoch slovenských knižných obchodov.

Švédska novinárka a spisovateľka Karin Smirnoff je autorkou severského krimi Dievča v orlích pazúroch. Norrland, divoký západ súčasného Švédska. V tieni reflektorov štokholmských médií sa na ďalekom severe odohráva zápas mafiánskych skupín a korporácií o prírodné zdroje a pôdu. Zločinecké gangy sa pri honbe za rozprávkovým bohatstvom nezastavia pred ničím. Na sever vedie aj cesta Mikaela Blomkvista, ktorý sa má zúčastniť na svadbe svojej dcéry. Udalosti v mestečku Gasskas pripomenú Mikaelovi jeho kariéru investigatívneho novinára.

Elena Armas je autorkou súčasnej romance Dlhá hra. Adalyn Reyesová túži v živote niečo dokázať. Po rokoch tvrdej práce v otcovom profesionálnom futbalovom klube sa chce konečne presadiť. Otec ju pošle do malého mesta, aby sa postarala o menší futbalový tím. Adalyn je odhodlaná zabojovať o svoje dobré meno, no až na mieste zistí, že ide o deväťročné dievčatá. Trénuje ich Cameron Caldani, niekdajšia brankárska hviezda. Zoznámenie s novým kolegom však neprebehne najšťastnejšie.

Kanadská spisovateľka Margaret Atwood je autorkou románu Slepý vrah. Hlavnou hrdinkou je Iris, vyše osemdesiatročná žena, sestra slávnej spisovateľky Laury. Iris spomína na svoj život, na pohnuté 20. storočie, na turbulentné spoločenské a politické udalosti, ktoré ju v živote sprevádzali.

Casey McQuiston je autorkou príbehu pre mladých čitateľov Červená, biela a kráľovská modrá. Láske sa nedá rozkázať. To zisťujú aj hlavné postavy románu, i keď ste synom americkej prezidentky, ktorá práve štartuje svoju kampaň za znovuzvolenie a do života sa vám opätovne pripletie člen britskej kráľovskej rodiny. Z úhlavného nepriateľstva a hádok môže byť blízko k pravej láske. Problémom je však politika, bulvárne médiá a ich vplyv na životy oboch aktérov.