Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini odcestoval na Cyprus, stretne sa s prezidentom i vojakmi

Na archívnej snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V stredu (13. 11.) premiér navštívi okupovanú časť Cypru.

Bratislava/Nikózia 12. novembra (TASR) – Predseda slovenskej vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) odcestoval v utorok popoludní na Cyprus, kde ho počas nasledujúcich dní (13. - 14. 11.) čaká stretnutie s cyperským prezidentom Nikosom Anastasiadesom či návšteva slovenských vojakov, ktorí tam pôsobia na mierovej misii OSN UNFICYP.

V stredu (13. 11.) premiér navštívi okupovanú časť Cypru. V Tábore M. R. Štefánika vo Famaguste položí veniec k trom pamätníkom. Na Cypre pôsobí 242 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl SR. "Cieľom misie je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami a prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove," informoval TASR tlačový odbor Úradu vlády SR.

O deň neskôr - vo štvrtok (14. 11.) sa v hlavnom meste krajiny Nikózii predseda vlády SR stretne s predsedom Snemovne reprezentantov Demetrisom Syllourisom. Naplánované je aj stretnutie s prezidentom Anastasiadesom a so šéfkou UNFICYP Elizabeth Speharovou.

Na Slovensko sa premiér vráti vo štvrtok (14. 11.) večer.

Osobitná spravodajkyňa TASR Simona Ivančáková