Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Prezidentka SR poslala sústrastný telegram českému prezidentovi

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Požiar v domove dôchodcov vypukol v nedeľu krátko pred piatou hodinou.

Bratislava 19. januára (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová poslala českému prezidentovi Milošovi Zemanovi sústrastný telegram v súvislosti s nedeľným požiarom v domove dôchodcov v západočeskom meste Vejprty v okrese Chomutov. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

"S hlbokým zármutkom som prijala správu o obetiach na životoch a desiatkach zranených, ktoré spôsobil požiar v domove pre osoby so zdravotným postihnutím vo Vejprtoch v okrese Chomutov. V mene občanov Slovenskej republiky, ako aj v mene svojom, vyjadruje Vám, rodinám a blízkym obetí úprimnú sústrasť a zraneným skoré uzdravenie," uvádza sa v telegrame.

Požiar v domove dôchodcov vypukol v nedeľu krátko pred piatou hodinou. Zahynulo osem ľudí, zhruba 30 ďalších utrpelo zranenia. Medzi zranenými sú tri osoby s ťažkými zraneniami. Na mieste zasahovalo sedem zdravotníckych posádok vrátane dvoch nemeckých - Vejprty ležia na hraniciach s Nemeckom. Pre nepriaznivé počasie nemohol vzlietnuť záchranársky vrtuľník z Prahy. Polícia prípad vyšetruje ako všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti.