Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Rezort obrany pripravuje nákup útočných pušiek

Na archívnej snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo obrany SR na Kutuzovovej ulici v Bratislave. Foto: TASR Jaroslav Novák

Prípravné trhové konzultácie sa vyhlasujú s cieľom predbežného zapojenia záujemcov a informovania trhu o pripravovanej zákazke.

Bratislava 25. marca (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR pripravuje nákup útočných pušiek. V pondelok zverejnilo oznámenie o spustení prípravných trhových konzultácií. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 15. apríla. Verejné obstarávanie by chcel rezort vyhlásiť koncom mája. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Predmetom zákazky sú malokalibrové útočné pušky vrátane príslušenstva. Konštrukcia, usporiadanie, hmotnosť a prevádzkové parametre zbrane musia umožniť bezpečné a efektívne používanie príslušníkmi Ozbrojených síl SR aj bez špeciálneho a dlhodobého výcviku," približuje rezort v oznámení. Malo by ísť o zbraň zavedenú v krajinách NATO.

Ministerstvo podľa materiálu predpokladá v priebehu rokov 2024 až 2026 dodanie vyše 25.000 pušiek s rôznymi typmi hlavní a príslušenstvom.

Prípravné trhové konzultácie sa vyhlasujú s cieľom predbežného zapojenia záujemcov a informovania trhu o pripravovanej zákazke. Ich účelom je tiež získať informácie pre nastavenie podmienok pripravovaného verejného obstarávania.