Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

RTVS začína na budúci týždeň vysielať novú diskusnú reláciu Do kríža

Na snímke nový televízny prenosový voz Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) pred slávnostným krstom v Bratislave 31. júla 2017, archívna foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková uviedla, že názov relácie nesymbolizuje len dvoch hostí s odlišnými názormi, ale aj pozície moderátorov, témy a otázky.

Bratislava 23. januára (TASR) - RTVS odštartuje na budúci týždeň novú diskusnú reláciu Do kríža. Každú stredu budú na Dvojke o 22.25 h diskutovať dvaja moderátori s dvoma hosťami. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Názov relácie podľa Rusnákovej nesymbolizuje len dvoch hostí s odlišnými názormi, ale aj pozície moderátorov, témy a otázky. Tie budú vychádzať z konzervatívneho a kresťanského hľadiska. Diskusiu budú moderovať Jaroslav Daniška a Štefan Chrappa. Podľa témy si do štúdia pozvú hostí s opačnými názormi, ktorí budú reagovať na argumenty druhej strany, priblížila Rusnáková.

"Debata ostane v akademicky poctivej, kultivovanej, racionálnej a argumentačnej rovine s rešpektom a úctou voči oponentom a opačným názorom s cieľom hľadania pravdy," uviedol dramaturg Juraj Šúst.

Daniška je presvedčený, že o liberálnych témach treba hovoriť aj inak, ako o nich hovoria "mainstreamoví liberálni intelektuáli". "Ich videnie treba vystaviť polemike a kritike. S rovnako otvorenou mysľou treba hovoriť aj o vývoji na Slovensku. Je k tomu jediná cesta - priama a férová diskusia," povedal moderátor relácie Daniška.