Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

S obmedzeniami pre štrajk bude potrebné počítať asi aj v stredu

Štrajk Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) v Bratislave 7. januára 2020. Foto: TASR Martin Baumann

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) naznačila možnosť celospoločenského štrajku autodopravcov, ak nebudú splnené ich požiadavky.

Bratislava 7. januára (TASR) – S dopravnými obmedzeniami pre štrajk autodopravcov bude pravdepodobne potrebné počítať v Bratislave aj v stredu (8. 1.). Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti.



Dopravní policajti v súvislosti s utorkovým verejným zhromaždením zabezpečujú zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. "Doprava v úseku od križovatky Rožňavskej s Turbínovou ulicou, po križovatku Rožňavskej s Tomášikovou ulicou je naďalej zablokovaná. Prejazd uvedeným úsekom je umožnený iba prostriedkom mestskej hromadnej dopravy," priblížila polícia.

Zároveň polícia upozorňuje vodičov, že toto obmedzenie bude podľa doterajších informácií pokračovať aj počas stredy. "Vyzývame vodičov, aby sa uvedenému úseku podľa možnosti vyhli a na prejazd využili alternatívne trasy. Situáciu v cestnej premávke aj naďalej monitorujeme a podľa jej vývoja budeme operatívne reagovať a usmerňovať ju," uzavrela polícia.

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) naznačila možnosť celospoločenského štrajku autodopravcov, ak nebudú splnené ich požiadavky. Štátna tajomníčka Ministerstva financií SR Dana Meager, ktorá túto tému zastrešuje, je pripravená sa so zástupcami autodopravcov stretnúť v stredu.