Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Saková: K protiextrémistickému zákonu sa budeme vyjadrovať po voľbách

Na snímke ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD) prichádza na rokovanie 189. schôdze vlády SR v stredu 11. decembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Po voľbách uvidíme, ako bude zostavený nový parlament, aká bude nová vláda, dovtedy už nebudeme do toho vnášať nejaké svoje osobné pocity a domnienky, uviedla D. Saková.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Protiextrémistický zákon by sa už do volieb nemal meniť. Vyplýva to z vyjadrení ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD) po stredajšom rokovaní vlády.

Na otázku o jeho fungovaní v praxi či jeho prípadnom prehodnotení odpovedala poznámkou, že "táto vláda má do konca svojej životnosti zhruba dva, dva a pol mesiaca". Vyjadrovať sa k nemu preto budú až po voľbách.

"Po voľbách uvidíme, ako bude zostavený nový parlament, aká bude nová vláda, dovtedy už nebudeme do toho vnášať nejaké svoje osobné pocity a domnienky. Potom sa treba spýtať novovytvoreného zákonodarného orgánu," povedala. Podotkla, že je rada zákonov a novelizácií, ktoré čakajú jednotlivé ministerstvá na stole.