Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Slovenskú ligu vedie R. Ruhig, zabrániť chce totalitnému liberalizmu

Na archívnej snímke Roman Ruhig. Foto: TASR - Erik Mader

Ruhig priblížil, že hnutie chce priniesť slušnosť, spravodlivosť a odbornosť, aby bolo Slovensko takým štátom, v ktorom sa oplatí žiť.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Slovenskú ligu do parlamentných volieb vedie podpredseda hnutia Roman Ruhig. Dvojkou na kandidátke je bývalá poslankyňa Národnej rady (NR) SR za HZDS Eva Zelenayová, nasleduje podpredseda hnutia Jozef Behýl. Slovenská liga vznikla s cieľom zabrániť nástupu liberálnej totality, za ktorou stojí oligarchia. Zelenayová o tom informovala na štvrtkovej tlačovej konferencii s tým, že hnutie stojí na troch pilieroch - národnom, kresťanskom a sociálnom.

Ruhig priblížil, že hnutie chce priniesť "slušnosť, spravodlivosť a odbornosť, aby bolo Slovensko takým štátom, v ktorom sa oplatí žiť". Dodal, že chcú zabezpečiť prijímanie zákonov v prospech občanov Slovenska, ktoré nebudú byrokratické, korupčné a budú spravodlivé. Zdôraznil, že demokracia je vládou ľudu, a nie tých, ktorí stoja v pozadí politických strán.

Za Slovenskú ligu kandiduje z čísla štyri lekár Štefan Hrušovský, nasledujú obchodná riaditeľka Iveta Kurillová, vysokoškolský pedagóg Peter Futáš, manažérka Martina Sarková a učiteľ Jaroslav Belúch. Z deviateho miesta sa o podporu voličov uchádza bezpečnostný analytik Ivan Melicher. Prvú desiatku uzatvára Róbert Bačinský.

Zelenayová doplnila, že na sneme hnutia si zvolili jeho členovia za predsedu bývalého premiéra Vladimíra Mečiara. Ten však na kandidátke Slovenskej ligy nefiguruje.

Parlamentné voľby budú 29. februára 2020. Kandiduje v nich 25 politických subjektov. Ich počet sa ešte môže znížiť, pokiaľ by niektorá zo strán odstúpila.

Politické subjekty môžu na kampaň minúť najviac tri milióny eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Musia mať transparentný účet. Kampaň sa končí 48-hodinovým volebným moratóriom.