Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Súdna rada odsúdila útok na premiéra Roberta Fica

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zároveň odsúdila polarizáciu spoločnosti na základe iných názorov, myšlienok ako aj postojov, rovnako tiež šírenie nenávisti medzi ľuďmi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 15. mája (TASR) - Súdna rada SR odsúdila stredajší útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý sa odohral po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.

"Tento násilný útok je zároveň útokom aj na ústavné zriadenie Slovenskej republiky ako demokratického a právneho štátu a na všetkých slušných občanov Slovenskej republiky," konštatovala Súdna rada. Zároveň odsúdila polarizáciu spoločnosti na základe iných názorov, myšlienok ako aj postojov, rovnako tiež šírenie nenávisti medzi ľuďmi.

"Ľudský život a zdravie je najdôležitejšou hodnotou každej spoločnosti bez ohľadu na politické a spoločenské presvedčenie a zmýšľanie občanov," dodala Súdna rada s tým, že predsedovi vlády praje skoré uzdravenie.

Útok odsúdilo aj Združenie sudcov Slovenska, ktoré zároveň apelovalo na všetkých, aby nepodporovali vyvolávanie nenávisti v spoločnosti. "Len civilizované a zákonné riešenie názorových nezhôd a sporov môže zabezpečiť bezpečnú budúcnosť pre všetkých, bez ohľadu na ich politický alebo spoločenský názor," uvádza sa vo vyhlásení združenia, ktoré TASR poskytol jeho prezident František Mozner.