Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Tridsiatka úspešných študentov si prevzala Pamätný list sv. Gorazda

Snímka z odovzdávania Pamätných listov sv. Gorazda pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej, 22. novembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ministerka Lubyová vo svojom príhovore podotkla, že študenti sa vďaka svojmu nadaniu a vedomostiam dokázali presadiť na mnohých fórach.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Tridsiatka žiakov a študentov, ktorá dosiahla významné úspechy na medzinárodných predmetových olympiádach, umeleckých či športových súťažiach v uplynulom roku, si v piatok v Bratislave od ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Martiny Lubyovej (SNS) prevzala Pamätný list sv. Gorazda.

Lubyová vo svojom príhovore podotkla, že študenti sa vďaka svojmu nadaniu a vedomostiam dokázali presadiť na mnohých fórach. "Nepodarilo by sa vám to bez osobitného úsilia a entuziazmu, to znamená, že ste výnimočnými osobnosťami a ja verím, že si tieto vlastnosti zachováte nielen počas vášho ďalšieho štúdia, ale že vám budú vlastné aj počas vášho ďalšieho života," povedala Lubyová. Zároveň verí, že predpoklady študentov na vedeckú prácu, šport alebo umenie prinesú ďalší osoh spoločnosti.



Ocenení študenti reprezentovali Slovensko na mnohých medzinárodných súťažiach z oblasti matematiky, informatiky, fyziky, ale aj v športe či umení. Medzi ocenenými bol napríklad aj Dominik Porvažník za úspešnú reprezentáciu Slovenska na pozícii Mládežníckeho delegáta SR pri OSN. Študentka Strednej športovej školy v Košiciach Romana Čisovská získala ocenenie za úspešnú reprezentáciu Slovenska na medzinárodných tenisových turnajoch a získanie titulu majsterky Slovenska.

Snímka z odovzdávania Pamätných listov sv. Gorazda pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej, 22. novembra 2019 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Lubyová ocenila aj Mareka Horvátha, študenta Gymnázia na Konštantínovej ulici v Prešove, za reprezentáciu Slovenska v hokeji a reprezentáciu školy v matematických súťažiach. Študent Gymnázia Ľudovíta Jaroslava Šuleka v Komárne Matúš Béber dostal ocenenie za reprezentáciu Slovenska na medzinárodných súťažiach z geografie a za zisk striebornej medaily na Medzinárodnej geografickej olympiáde v Hongkongu. Z rúk ministerky školstva si ocenenie prevzal aj Viktor Gažík z Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského z Prievidze za úspechy dosiahnuté na súťažiach v šachu.

Ocenenie pre úspešných študentov udeľujú každoročne zástupcovia rezortu školstva pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.