Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 31. júla (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Pojednávania v prípade Mariána K.
(Pezinok)

Špecializovaný trestný súd v Pezinku pokračuje v pojednávaní v kauze falšovania zmeniek Televízie Markíza. V kauze sú obžalovaní Pavol R. a Marián K, ktorý je okrem kauzy zmeniek väzobne stíhaný aj vo veci objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. V stredu by mali prísť vypovedať viacerí svedkovia. Dostaviť sa má niekdajší novinár a bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Vypovedať by mal aj Jozef Dučák, ktorý je obvinený aj v kauze Technopol servis.



Vyššie mzdy v nemocniciach
(Martin)

Asociácie nemocníc Slovenska sa dnes vyjadrí k plánom na zvýšenie minimálnej mzdy na rok 2020. Asociácia je pripravená rokovať s vládou o štátnom rozpočte pre rezort zdravotníctva na budúci rok. Nemocnice už viackrát bili na poplach, že nemajú dostatok finančných prostriedkov na splnenie zákonných požiadaviek.

Trnava sa spojí s Bratislavou
(Trnava)

Trnava sa dopravne prepojí s Integrovaným dopravným systémom Bratislavského samosprávneho kraja. O projekte budú dnes informovať predstavitelia hlavného mesta spolu so Železničnou spoločnosťou Slovensko. Aké zmeny po novom čakajú cestujúcich sa dozviete z nášho spravodajského servisu.

Výročie Varšavského povstania
(Varšava)

V spravodajstve nebudú chýbať ani viaceré udalosti zo sveta. Poľsko si dnes pripomenie 75. výročie vypuknutia varšavského povstania proti nacistickým okupantom z roku 1944. V Izraeli je dnes zase posledný deň na podanie kandidátok do predčasných parlamentných volieb. Tie sa v krajine uskutočnia 17. septembra tohto roka po tom ako sa nepodarilo vytvoriť víťazným stranám z aprílových volieb koalíciu.

Začiatok Jánošíkových dní
(Terchová)

Dnes sa uskutoční slávnostné otvorenie 57. ročníka medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej. Slávnostné otvorenie festivalu bude spojené so sprístupnením symbolického Jánošíkovho domu, divadelným predstavením a Jánošíkovskou vatrou. Festival potrvá až do 4. augusta.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher