Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 25. september (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka Z. Čaputová sa stretne s generálnym tajomníkom OSN
New York



Prezidentka Zuzana Čaputová pokračuje v návšteve Spojených štátov. Včera okrem prejavu na pôde Valného zhromaždenia OSN absolvovala v New Yorku aj neformálne stretnutia s prezidentkou Estónska a fínskym prezidentom. Hovorili o situácii v Európskej únii a na Ukrajine. Dnes má slovenská hlava štátu v pláne ďalšie bilaterálne rozhovory a stretne sa aj s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom. Vyslaný redaktor TASR ponúkne multimediálne spravodajstvo.


Vláda SR posúdi zámer rekonštruovať budovy ministerstva hospodárstva
Bratislava

Ministerstvo pôdohospodárstva a jeho pridružené organizácie by mali pristúpiť k centralizácii prierezových činností a mali by posilniť manažérsku zodpovednosť. Vyplýva to z návrhu Revízie výdavkov na pôdohospodárstvo, ktorý bude dnes schvaľovať vláda. Kabinet bude rokovať aj o zámere rekonštrukcie komplexu budov Ministerstva hospodárstva za takmer 3 a pol milióna eur. No a v priebehu dňa uvidíme, či ministri budú mať na stole aj zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Zatiaľ totiž nie je jasné, kedy sa materiál o stratifikácii nemocníc dostane do programu rokovania vlády.

Minister financií má poslancom objasniť situáciu okolo rozpočtu
Bratislava

Minister financií Ladislav Kamenický minulý týždeň priznal, že cieľ vyrovnaného rozpočtu na tento rok sa nepodarí dosiahnuť. Rozpočtový dlh však chce udržať mimo sankčných pásiem zákona o rozpočtovej zodpovednosti. Opozícia avizovala, že na tému rozpočtu si ministra financií pozve na mimoriadne zasadnutie parlamentného finančného výboru. To bude dnes. Spolu s vyjadreniami ministra vám v ekonomickom servise prinesieme aj reakcie na ne. Okrem iniciátora zasadnutia výboru – hnutia OĽANO – už avizovala reakciu aj opozičná SaS.


Po rozhodnutí súdu opäť zasadne Dolná komora britského parlamentu
Bratislava/Londýn

Sledujeme aj situáciu v Spojenom kráľovstve. Dolná snemovňa britského parlamentu totiž dnes opäť zasadne. Jej predseda John Bercow to oznámil včera po rozhodnutí britského Najvyššieho súdu, že pozastavenie činnosti parlamentu iniciované premiérom Borisom Johnsonom bolo nezákonné a neplatné. Podľa Bercowa dostanú poslanci plnohodnotný priestor na mimoriadnu rozpravu, nepríde však samotný Johnson, pretože je na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN.

Vodáci na MS zabojujú o medaily i olympijské miestenky
Bratislava

Dnes sa v Španielsku začínajú majstrovstvá sveta vo vodnom slalome a zjazde. Nepôjde iba o medaily, ale aj o miestenky na budúcoročné olympijské hry v Tokiu. V Španielsku pokračuje aj slovenská interná kvalifikácia na olympiádu. V nej púta pozornosť najmä situácia v mužskej C1. Priebežným lídrom je s 58-imi bodmi Matej Beňuš, druhý je s odstupom dvoch bodov Michal Martikán, za ktorým je o bod Alexander Slafkovský. Slovensko patrí k najúspešnejším krajinám na MS. Doposiaľ získalo 59 medailí, z toho 24 zlatých.




Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher