Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 3. október (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Rokovanie rady vlády
(Bratislava)

Na Úrade vlády bude dnes zasadať Rada vlády pre politiku súdržnosti. Kabinet Petra Pellegriniho ju zriadil v marci tohto roka ako svoj koordinačný, poradný a iniciatívny orgán pre otázky týkajúce sa politiky súdržnosti v budúcom programovom období. Dohliadať bude aj na implementáciu fondov Európskej únie. Na svojom druhom zasadnutí sa bude rada zaoberať svojím rokovacím poriadkom ako aj prioritami Slovenska v oblasti politiky súdržnosti v rokoch 2021 až 2027.



Stav slovenského školstva
(Bratislava)

Centrum pre ekonomické a sociálne analýzy spustilo projekt To dá rozum. Dnes odprezentuje výsledky analýzy o stave školstva na Slovensku. Analytici sa pozreli na najväčšie medzery, navrhnúť by mali aj potrebné opatrenia. Ministerka školstva Martina Lubyová zase bude informovať o výsledkoch analýzy vzdelávacej politiky v materských školách.

Rokovanie s nemocnicami
(Bratislava)

Asociácia nemocníc Slovenska bude dnes informovať o rokovaniach vedenia s predstaviteľmi zdravotných poisťovní. Asociácia rokovala o zvýšení úhrad ako aj o dofinancovaní sektora. Nemocnice stále opakujú, že im rastú náklady aj v dôsledku rôznych legislatívnych úprav. Náklady im mali stúpnuť kvôli zvyšovaniu miezd, či zavedeniu rekreačných poukazov.

Zjednotenie pôdy na Slovensku
(Bratislava)

Slovenský pozemkový fond dnes organizuje odbornú konferenciu zameranú na problematiku zjednocovania pôdy. Rozdrobenosť pozemkov je najväčším problémom nielen farmárov, vplyv má aj na bežných obyvateľov. O tom, ako zjednotenie pôdy pomôže upratať vzťahy k pôde budú dnes hovoriť odborníci na konferencii.

Zmeny v kariére
(Trnava)

Ministerstvo dopravy v spolupráci so železničnými spoločnosťami, univerzitami a stredným odbornými školami organizuje v Trnave podujatie Dni kariérového poradenstva. Žiaci sa budú môcť dozvedieť viac o možnostiach štúdia po skončení základnej školy. Zámerom podujatia je motivovať viac deti, aby študovali dopravu.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher