Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 5. novembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Štart predvolebnej kampane
(Bratislava)

Politické strany a hnutia by mali od dnes vstúpiť do oficiálnej predvolebnej kampane. Avizoval to predseda parlamentu Andrej Danko (SNS), ktorý v pondelok vyhlásil termín volieb do Národnej rady. Tie budú 29. februára v budúcom roku. Predvolebná kampaň sa podľa zákona začína zverejnením rozhodnutia o vyhlásení volieb v Zbierke zákonov. Končí sa 48 hodín pred voľbami. Strany na ňu môžu minúť maximálne tri milióny eur.



Pojednávanie v kauze zmeniek
(Bratislava)

Aj dnes budeme sledovať pokračujúce pojednávanie v kauze zmeniek TV Markíza. Vypovedať by mal prísť František Mojto a Milan Fiľo. Obžalovanými z falšovania sú bývalý minister hospodárstva a exriaditeľ Markízy Pavol Rusko a obvinený v prípade vraždy Jána Kuciaka Marian Kočner.

Vzdelávanie a trh práce
(Nitra)

Ministerka školstva Martina Lubyová sa dnes zúčastní slávnostného otvorenia výstavy Mladý tvorca. Na podujatí otvorí aj odbornú konferenciu zameranú na inovácie v odbornom vzdelávaní. Zameraná bude na rýchlo sa meniaci trh práce. Ministerka bude tiež informovať o dosiahnutých výsledkoch v systéme duálneho vzdelávania na Slovensku.

Vývoj batériového priemyslu
(Bratislava)

Odborníci z batériového priemyslu budú dnes hovoriť o možnom vývoji súčasného a budúceho trhu. Silný ázijský trh je lídrom vo výrobe aj predaji batérií, používaných najmä do elektromobilov. Odborníci budú diskutovať o aktuálnych výskumných a vývojových trendoch v oblasti batérií. Európske plány na najbližšie obdobie sú zamerané na vybudovanie 20 gigafabrík na výrobu batérií, z toho jedna by mala byť aj na Slovensku

Využívanie antibiotík na Slovensku
(Bratislava)

Antibiotiká sa používajú na liečbu infekčných chorôb už viac ako päťdesiat rokov. Najmä ich neobozretným používaním v priebehu desaťročí však došlo k nárastu odolnosti voči antibiotickej liečbe a šíreniu odolných organizmov. O aktuálnej situácii na Slovensku bude dnes informovať rezort zdravotníctva na tlačovej konferencii pri príležitosti Európskeho dňa antibiotík.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher