Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 11. novembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Spoločné rokovanie vlád SR a ČR
(Valtice)

Slovenská a česká vláda sa zídu na spoločnom rokovaní. Hovoriť majú o spoločných projektoch, klimatickej politike, migrácii, zahraničných vzťahoch Európskej únie, ale aj o Nežnej revolúcii. V týchto dňoch si pripomíname 30 rokov, ktoré od nej uplynuli.



November ´89
(Slovensko)

Mapujeme aj udalosti, ktorými si slovenské mestá a obce pripomínajú udalosti Novembra ´89. TASR pripravila pri príležitosti výročia revolúcie množstvo materiálov, ktorými pripomína dianie spred 30tich rokov. Aj dnes vám prinesieme letáky a spomienky aktérov. Svoj pohľad na revolúciu povedia študenti aj herci. Hovoriť budú aj o tom, čo posledných 30 rokov prinieslo v kultúre a čo v spoločnosti.

Deň vojnových veteránov
(Bratislava)

Pripomíname si deň vojnových veteránov. Spomienky sa konajú vo viacerých slovenských mestách a obciach. Prezidentka Zuzana Čaputová a predseda parlamentu Andrej Danko položia vence na vojenskom cintoríne v Petržalke.

Banky o bankovom odvode
(Bratislava)

Prezídium Slovenskej bankovej asociácie povie, čo si myslí o zákone o bankovom odvode. Vláda chce, aby banky platili osobitný odvod naďalej a aby sa zdvojnásobil. Chce tak získať viac peňazí do štátnej kasy. V súčasnosti platia banky odvod vo výške 0,2 percenta z hodnoty svojich pasív. Odvod mal od budúceho roka prestať platiť, ale naopak, zvýši sa na 0,4 percenta. V roku 2020 by tak banky mali zaplatiť do štátnych finančných aktív o 144 miliónov eur viac.

Opozícia a pakt o neútočení
(Bratislava)

Pozrieme sa aj na to, či sa rozšíri zoznam opozičných strán, ktoré na seba nechcú počas kampane útočiť. Nateraz podpísali pakt o neútočení koalícia PS-Spolu a KDH. Má sa pridať Za ľudí a záujem má aj SaS. Za ľudí mala pridať podpis už minulý týždeň, ale lídri sa napokon nedohodli na termíne.

Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR alebo na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher