Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 21. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Rokovanie parlamentu
(Bratislava)

Poslanci sa opäť zídu na schôdzi parlamentu. Predseda parlamentu Andrej Danko ju zvolal po tom, ako prezidentka Zuzana Čaputová vrátila novelu zákona o pozemkových úpravách. Danko avizoval, že na rokovanie pléna predloží aj návrh uznesenia k situácii v Iraku. Okrem toho má parlament prerokovať aj desiatky návrhov zákonov, ktoré koalícia vyradila z predchádzajúcej schôdze. Poslanci majú hlasovať aj návrhu uznesenia, ktorým by sa na Slovensko vrátilo investičné zlato z Veľkej Británie.



Vývoj nezamestnanosti v decembri
(Bratislava)

Minister práce Ján Richter spolu s premiérom Petrom Pellegrinim sa dnes vyjadria k vývoju nezamestnanosti v decembri. Udržala sa pod 5 %, avšak už neklesá tak výrazne ako v predchádzajúcich mesiacoch. Celkovo úrady práce evidujú viac ako 90 tisíc voľných pracovných miest.

Pojednávanie vo veci vraždy
(Pezinok)

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje piaty deň hlavného pojednávania vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. K vražde došlo vlani. Vypovedať dnes budú predvolaní novinári. Hovoriť by mali o článkoch, na ktorých Kuciak pracoval ako aj o vyhrážaní sa obžalovaného Mariana K. Popoludní bude vypovedať Maroš Vachna. Je to majiteľ firmy, ktorého mala obžalovaná Alene Zs. požiadať o pomoc pri snahe dostať Mariana K. z väzby.

Ako zlepšiť školstvo?
(Bratislava)

Predstavitelia kandidujúcich politických strán do volieb budú dnes v panelovej diskusii hovoriť o budúcnosti vzdelávania na Slovensku. Podujatie organizuje Rady zamestnávateľov pre systém duálneho vzdelávania spolu so stavovskými a profesijnými organizáciami. Zamestnávatelia tiež priblížia aké zmeny by chceli na Slovensku v oblasti vzdelávania presadiť.

Australian Open
(Melbourne)

Prinesieme vám aj výsledky z prvého kola Australian Open, v ktorom a predstavia aj slovenskí tenisti. V dvojhre si zmeria sily Anna Karolína Schmiedlová so Švajčiarkou Belindou Benčičovou. Duel čaká aj Norberta Gombosa so Španielom Alejandrom Fokinom. Ich zápas bol pre včerajší dážď preložený na dnes. Ďalšieho Slováka Jozefa Kovalíka čaká zápas so Španielom Pablom Carreňom-Bustom, ktorý je nasadený ako číslo 27.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher