Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na dolných Kysuciach mala záujem o voľby skôr staršia generácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

V Kysuckom Novom Meste je podľa koordinátora volieb Stanislava Dragoňa 13 volebných okrskov, 12 276 oprávnených voličov a vydali 120 volebných preukazov.

Kysucké Nové Mesto 16. marca (TASR) – V Kysuckom Novom Meste a dolnokysuckej obci Radoľa mala do neskorého sobotňajšieho popoludnia záujem o prezidentské voľby najmä staršia generácia. Čulý ruch vládol vo volebnom okrsku na Mestskom úrade v Kysuckom Novom Meste, v ktorom evidujú 1600 voličov.

"Ľudia chodia priebežne, skôr staršia generácia. Z 1600 voličov je 500 voličov s nulou. Teda tých, ktorí majú ako trvalý pobyt uvedené iba Kysucké Nové Mesto a tí chodia pomenej," povedala pre TASR zapisovateľka okrskovej komisie Dušana Šinalová.

V prvom kole prezidentských volieb odovzdal hlas aj 28-ročný Dominik. "Sledoval som kampaň a už dlhšie som bol rozhodnutý. Zvolil som si aj hodnotovo kandidáta, ktorého poznám dlhšie," podotkol.

V Kysuckom Novom Meste je podľa koordinátora volieb Stanislava Dragoňa 13 volebných okrskov, 12 276 oprávnených voličov a vydali 120 volebných preukazov.

V susednej obci Radoľa bude podľa starostu Antona Tkáčika účasť v porovnaní s inými voľbami pravdepodobne ľahko podpriemerná.

"Bude to zrejme menej ako v komunálnych alebo parlamentných voľbách. Ale zase asi o niečo viac ako vo voľbách do vyšších územných celkov. Dá sa povedať, že v ranných hodinách mladých voličov vidieť menej a vidieť voličov strednej alebo staršej generácie. Keď sa mladí rozhodnú voliť, tak je to večer," dodal starosta obce so zhruba 1500 obyvateľmi a 1200 oprávnenými voličmi.