Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Zemanová označila Ficove slová o návrhu SaS o voľbách za nezmysel

Na snímke poslankyňa NRSR Anna Zemanová (SaS) počas hlasovania na 75. schôdzi Národnej rady SR v Bratislave 8. novembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Sulík vo štvrtok vyhlásil, že nevidí dôvod meniť dohodu na septembrovom termíne volieb, čo bol kompromis strán bývalej koalície.

Bratislava 16. februára (TASR) - Výroky šéfa Smeru-SD Roberta Fica o tom, že SaS má prísť s vlastným návrhom na skorší termín predčasných parlamentných volieb, sú nezmyslom. Vyhlásila to predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

"To, čo povedal Robert Fico, je nezmysel, nič také nie je. Platí to, čo povedal na tlačovej besede Richard Sulík," povedala Zemanová novinárom. Označila to za hry Fica, na čo mu podľa nej adekvátne "skočil" líder OĽANO Igor Matovič.

Fico v pléne vyhlásil, že SaS plánuje prísť budúci týždeň s vlastným návrhom na skoršie konanie predčasných volieb. Zároveň ponúkol, že jeho strana stiahne svoj návrh na mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k tejto téme. Ak SaS naozaj avizovala Smeru-SD takúto iniciatívu, podľa Matoviča chce politikárčiť. Vyzval liberálov, aby sa "vyfarbili".

Sulík vo štvrtok vyhlásil, že nevidí dôvod meniť dohodu na septembrovom termíne volieb, čo bol kompromis strán bývalej koalície. Poslanci SaS sa zároveň nezúčastnia na rokovaní o júnovom termíne volieb, ktoré inicioval Smer-SD.