Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Felixová sa rozlúčila bronzom: Na tento večer budem vrelo spomínať

Allyson Felixová zo Spojených štátov amerických je držiteľkou bronzovej medaily na majstrovstvách sveta v atletike v piatok 15. júla 2022 v Eugene, Ore. Foto: TASR/AP

Medzi jej najväčšie úspechy patrí triumf v behu na 200 metrov na OH 2012 v Londýne. Na dvojstovke sa trikrát stala majsterkou sveta, jeden titul pridala na dvojnásobnej trati.

Eugene 16. júla (TASR) - Americká bežkyňa Allyson Felixová sa rozlúčila s bohatou kariérou ziskom devätnástej medaily na svetových šampionátoch v atletike. V úvodný deň MS v domácom Eugene bola členkou bronzovej miešanej štafety na 4x400 m. Zavŕšila zbierku úspechov, v ktorej má aj jedenásť medailí z olympijských hier.

Súťaž si Američania narysovali ako triumfálnu rozlúčku s dlhoročnou oporou reprezentácie, ktorá už v Helsinkách 2005 získala zlato na 200 m a pred sezónou oznámila, že sa chystá ukončiť kariéru. Felixová prevzala kolík na druhom úseku a ukázala, že aj vo veku 36 rokov má vysokú výkonnosť. Dokonalý scenár sa však nenaplnil, USA dobehli tretie za víťaznou Dominikánskou republikou a strieborným Holandskom.



"Bolo pre mňa veľmi dôležité, že som mohla rozlúčkové preteky absolvovať pred domácim publikom. Bolo to úžasné, v hľadisku bola aj moja dcéra. Na tento večer budem vrelo spomínať. Mám skvelé spomienky na kariéru a viem, že teraz je správny čas skončiť. Som na ceste do ďalšej kapitoly môjho života a na atletiku a budem s vďačnosťou spomínať," povedala Felixová pre agentúru AFP. Medzi jej najväčšie úspechy patrí triumf v behu na 200 metrov na OH 2012 v Londýne. Na dvojstovke sa trikrát stala majsterkou sveta, jeden titul pridala na dvojnásobnej trati.