Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Australian Open: Kovalík nestačil v 1. kole dvojhry na Carreňa-Bustu

Slovenský tenista Jozef Kovalík. Foto: TASR/DPA - Daniel Bockwoldt

Kovalík, ktorý sa dostal do hlavnej súťaže ako lucky loser, nenastúpil na zápas so semifinalistom US Open z roku 2017 stopercentne fit.

Melbourne 21. januára (TASR) - Slovenský tenista Jozef Kovalík prehral v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open s nasadenou dvadsaťsedmičkou Španielom Pablom Carreňom-Bustom 4:6, 6:3, 1:6, 6:7 (2). Slovensko tak prišlo v Melbourne Parku o posledné želiezko v singli. Aj Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová a Norbert Gombos stroskotali hneď na úvodnej prekážke.

Kovalík, ktorý sa dostal do hlavnej súťaže ako lucky loser, nenastúpil na zápas so semifinalistom US Open z roku 2017 stopercentne fit. Už v prvom sete si nechal ošetriť stehenný sval. V druhom dejstve sa vybičoval k výbornému výkonu, predviedol viacero bekhendových winnerov a spravil iba tri nevynútené chyby. Od začiatku tretieho setu mal však navrch Carreňo Busta, ktorý ťažil z kvalitného forhendu a výborného pohybu po dvorci. Vo štvrtom dejstve síce Kovalík otočil z 2:4 na 5:4 a vynútil si tajbrejk, v ňom však ťahal za kratší koniec.

muži - dvojhra - 1. kolo:


Pablo Carreňo-Busta (27-Šp.) - Jozef KOVALÍK (SR) 6:4, 3:6, 6:1, 7:6 (2)