Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Basketbalisti Interu zabojujú v utorok proti Pécsu o postupovú nádej

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Pavol Zachar

Pre úradujúceho majstra Slovenskej basketbalovej ligy sa týmto skončí trojzápasová šnúra zápasov u súperov.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Basketbalistov Interu Bratislava čaká v A-skupine Európskeho pohára FIBA pravdepodobne kľúčový duel, v utorok o 18.00 h sa predstavia na palubovke maďarského klubu Pécs VSK-Veolia. Prípadný úspech môže priblížiť zverencov Aramisa Nagliča k postupu do ďalšej fázy.

Pre úradujúceho majstra Slovenskej basketbalovej ligy sa týmto skončí trojzápasová šnúra zápasov u súperov. V doterajších dueloch vonku ťahali za kratší koniec, s Benficou Lisabon prehrali 68:77. "Výsledok je prijateľný. Benfica je určite najlepší tím v našej skupine, má široký tím a tiež individuálnu kvalitu. To je tím vyššej úrovne, ktorý by bol určite v Lige majstrov, keby nehral kvalifikáciu proti Mornaru Bar. Bol to pre nás dobrý test, videli sme, ako to vyzerá na vyššej úrovni a tiež aj pre hráčov, ktorí majú ambíciu rásť. Ťažký zápas, ale môže nás tešiť charakter tímu, keď sme sa z 22-bodového manka dokázali vrátiť späť a bojovali sme až do konca. Je to dobrý signál, chceme a bojujeme. Musíme v tom pokračovať," vrátil sa k stretnutiu tréner Naglič.

Situácia v skupine je po polovici zápasov zamotaná. Benfica má s plným bodovým ziskom našliapnuté k postupu, ostatné tímy majú zhodnú bilanciu jedno víťazstvo a dve prehry: "Je to dobré, keďže je tam nejaký kľúč a ambícia do konca. Myslím si, že stretnutia v tomto kole budú veľmi dôležité. Nám by zahralo do karát, keby Benfica vyhrala v Leidene. Aj s prípadnou prehrou v Pécsi by sme mali všetko vo svojich rukách doma. Nebude to samozrejme ľahké, proti takým tímom sa nevyhráva ľahko."

"Žlto-čierni" si mohli v rámci nahusteného programu počas víkendu trochu oddýchnuť, keďže v domácej súťaži mali voľno: "Mohli sme sa dať trochu dokopy, urobiť dva, tri dobré tréningy. To sme aj potrebovali, pretože cesta do Lisabonu spolu so samotným zápasom bola náročná. S Ihringom je teraz problém, stále sa ozýva zranenie z reprezentácie, preto ani nehral proti Benfice. Neviem, či bude môcť hrať proti Pécsu."

Inter otvoril s Pécsom účinkovanie v skupinovej fáze Európskeho pohára FIBA. Doma uspel po dramatickej koncovke, napokon sa zrodila výhra 88:87. "Domáci zápas s nimi bol odlišný ako tie nasledujúce. Nevedeli sme možno, čo od toho čakať. Teraz už máme viac informácií o súperovi. Musíme sa vyvarovať hluchým výpadkom, ktoré stále mávame a väčšinou nás stoja aj zápasy. Hráme dlhé úseky dobre a potom príde chvíľka, keď zaváhame a súper to využije," povedal krídeník David Abrhám. Podobne videl zápas aj tréner: "Ako v každom zápase Európskeho pohára FIBA, každá chyba sa trestá. Doma sme vyhrávali o desať bodov, ale pre vlastné chyby sme zápas zdramatizovali do konca. Boli sme šťastní, že sme vyhrali. To isté nás čaká aj u nich."

Štvrté kolo duelov môže naznačiť, kto sa pobije o druhú postupovú miestenku. Podľa čerstvých informácií by Pécsu mala chýbať americká dvojica Quincy Diggs a C.J. Aiken. "Výhra vonku by pre nás znamenala veľa a budeme sa tak aj pripravovať. Pécs doma v tejto sezóne prehral len s Benficou. V lige majú bilanciu 6:0. Hrajú dobrý basketbal, je to dobrý tím. Čaká nás basketbalové prostredie, nebude tam ľahké hrať, ale máme ambíciu a pokúsime sa zahrať čo najlepšie," uzavrel Naglič.

Európsky pohár FIBA - A-skupina:

Pécs VSK-Veolia - Inter Bratislava /utorok 12. novembra, 18.00 h/