Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Bažány skončil na poste trénera Nitry

Na snímke v pozadí vpravo tréner Nitry Marián Bažány a vľavo jeho asistent Dušan Milo počas 36. kola hokejovej Tipsport ligy Slovan Bratislava - HK Nitra 30. decembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Jeho nástupcami sú Tomáš Chrenko a Miroslav Kováčik.

Nitra 22. januára (TASR) - Marián Bažány už nie je tréner hokejistov HK Nitra. Vedenie klubu ho odvolalo po utorňajšej prehre v 42. kole Tipsport Ligy na ľade Nových Zámkov 2:4. Jeho nástupcami sú Tomáš Chrenko a Miroslav Kováčik.

"S trénerom Mariánom Bažánym sme ukončili k dnešnému dňu našu spoluprácu. Trénermi tímu sa stanú Tomáš Chrenko a Miroslav Kováčik, asistentom zostáva Dušan Milo a trénerom brankárov bude naďalej Stanislav Petrík. Ide o trénerské riešenie do konca sezóny," informoval v stredu klub na svojej oficiálnej stránke.

Bažány prevzal mužstvo iba v októbri minulého roka po Andrejovi Kmečovi. Ten rezignoval po zápase 7. kola Tipsport Ligy, keď Nitra na vlastnom ľade utrpela debakel od Košíc 0:9.

Nitre aktuálne patrí v tabuľke najvyššej súťaže až 9. priečka, aj preto sa funkcionári rozhodli pre zmenu. "Trénerovi Bažánymu sa chceme veľmi pekne poďakovať za služby, ktoré v Nitre odviedol. Dával do toho viac ako sto percent svojho úsilia, ale život niekedy prinesie aj situácie, keď napriek enormnej snahe veci nevyjdú podľa predstáv. V ďalšej trénerskej kariére prajeme pánovi Bažánymu veľa úspechov a vydarený nový angažmán," uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Šéf klubu sa vyjadril aj k aktuálnej finančnej situácii v HK Nitra: "K dnešnému dňu máme vyplatené všetky peniaze pre hráčov, trénerov aj dodávateľov. Takže naša slabšia forma nie je vôbec otázkou financií. Pracujeme s približne rovnakým rozpočtom na A-tím ako v minulých sezónach, rozdiel je iba ten, že zatiaľ sa nám v sezóne výsledkovo nedarí. Chceme to však určite zmeniť."