Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Čech Smetana je nový tréner Ružomberka: Očakávaní je veľa

Na snímke sa teší z gólu Ondřej Smetana (Slovan) v 20. kole futbalovej Corgoň ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - FK DAC 1904 Dunajská Streda 3. marca 2012 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Vo funkcii vystriedal Petra Tomka, ktorý bude pôsobiť na pozícii jeho asistenta.

Ružomberok 24. októbra (TASR) - Novým trénerom futbalistov MFK Ružomberok sa stal Čech Ondřej Smetana. S účastníkom Niké ligy sa dohodol na zmluve do 31. decembra 2024. Vo funkcii vystriedal Petra Tomka, ktorý bude pôsobiť na pozícii jeho asistenta. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Štyridsaťjedenročný kormidelník povedie mužstvo už v stredajšom zápase 4. kola Slovnaft Cupu v liptovskom derby proti Tatranu Liptovský Mikuláš. Počas trénerskej kariéry viedol Odru Petřkovice, Vítkovice, Baník Ostrava, najprv rezervu a potom A-mužstvo, Vysočinu Jihlava a naposledy treťoligový Hlučín.

"Očakávaní je samozrejme veľa. Veď prichádzam do nového prostredia a sám som zvedavý, do čoho presne idem. Určite sa teším. Som rád, že napokon sme sa na takomto úseku dohodli, hoci z určitého pohľadu je to aj krátky čas, no dlhší než mal pôvodne byť. Teraz už len treba pracovať na ihrisku a zlepšovať sa," uviedol Smetana. V realizačnom tíme nenastali okrem výmeny na poste hlavného trénera žiadne ďalšie zmeny.

V tomto ročníku Niké ligy ide o tretiu zmenu trénera. Kormidelníka vymenil aj MFK Zemplín Michalovce, ktorý angažoval Petra Struhára namiesto Mareka Petruša. FC Košice v pondelok ukončili zmluvu s Antonom Šoltisom a dočasným koučom sa stal Miroslav Sovič.