Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Cancellara po páde so zlomenými stavcami, na Tour de France skončil

Na snímke vedúci pretekár v priebežnom poradí Švajčiar Fabian Cancellara dostáva nový bicykel po hromadnom páde cyklistov, po ktorom skončili predčasne preteky William Bonnet (FDJ), Tom Dumoulin (Giant) a Simon Gerrans (Orica) v 3. etape 102. ročníka cyklistických pretekov Tour de France 2015 so štartom v Antverpách a cieľom v Mur de Huy (159,5 km) v Belgicku v pondelok 6. júla 2015. Foto: TASR/AP

Podobné zranenie utrpel špecialista na časovky aj na marcových pretekoch E3 Harelbeke, tentoraz má ale zlomené iné stavce na druhej strane chrbta.

Mur de Huy 7. júla (TASR) - Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara odstúpil z prebiehajúcich pretekov Tour de France. Vyšetrenia ukázali, že 34-ročný jazdec stajne Trek má po pondelkovom škaredom páde zlomené stavce v dolnej časti chrbta a nemôže pokračovať na slávnom podujatí. Informoval o tom internetový portál VeloNews.com.



Cancellara bol jeden deň lídrom TdF, do 3. etapy vstupoval so žltým tričkom. Skúsený pretekár, ktorý pred štartom pondelkovej etapy oznámil, že táto Tour bude jeho poslednou v kariére, sa približne 59 km pred cieľom zaplietol do hromadného pádu. Po kolízii pretelel cez riadidlá a skončil v priekope. Po páde bol viditeľne otrasený, ale zaradil sa späť do pelotónu. Pomohlo mu k tomu aj rozhodnutie traťového riaditeľa Thierryho Gouvenoua, ktorý preteky zastavil, aby mohli byť cyklisti ošetrení, a neskôr ich reštartoval. Keď sa však v čele pelotónu začalo zrýchľovať, zranený Cancellara nestačil a nabral stratu 11:43 minúty. I keď do cieľa dorazil, musel nakoniec z pretekov odstúpiť.

Podobné zranenie utrpel špecialista na časovky aj na marcových pretekoch E3 Harelbeke, tentoraz má ale zlomené iné stavce na druhej strane chrbta. "Je to pre mňa neuveriteľné sklamanie. Očakával som, že v 3. etape ubránim žltý dres a nie že si v 80-tke ľahnem na zem. Od začiatku sezóny sme mali množstvo pádov a zranení a konečne sme mali skvelých 24 hodín. Lenže sa to opäť všetko otočilo a skončilo smoliarsky," uviedol smutný Cancellara.