Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TOUR DE FRANCE: Pinot odstúpil v priebehu 19. etapy

Thibaut Pinot, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Domáci jazdec tímu Groupama-FDJ približne 93 km pred cieľom pri menšom stúpaní na Montee d'Aussois požiadal o lekársku pomoc a z asistenčného vozidla sa mu snažili bandážovať oblasť ľavého stehna.

Tignes 26. júla (TASR) - Piaty muž celkového poradia 106. ročníka cyklistických pretekov Tour de France Thibaut Pinot odstúpil v priebehu 19. etapy pre problémy s ľavou nohou. Pred piatkovou druhou z troch náročných alpských častí Tour strácal na lídra Juliana Alaphilippa 1:50 min a stále patril k adeptom na celkové prvenstvo.

Domáci jazdec tímu Groupama-FDJ približne 93 km pred cieľom pri menšom stúpaní na Montee d'Aussois požiadal o lekársku pomoc a z asistenčného vozidla sa mu snažili bandážovať oblasť ľavého stehna. Pinot sa ale naďalej trápil a jeho strata na pelotón výrazne narastala. Napokon so slzami v očiach zosadol z bicykla a Tour sa pre neho skončila tri etapy pred vyvrcholením pretekov.

Jeho tím neskôr na Twitteri informoval, že Pinot dokončil štvrtkovú 18. etapu s ostrou bolesťou a večer mal problémy s chôdzou. Jeho stav sa v priebehu piatka nezlepšil a 29-ročný Francúz preto musel preteky opustiť.