Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Daňo sa proti Francúzom vráti do zostavy, nahradí Faška-Rudáša

Na snímke zľava Marko Daňo a brankár Samuel Hlavaj počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred stredajším zápasom základnej B-skupiny Slovensko - Poľsko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave 15. mája 2024. Foto: TASR - Michal Runák

V zostave zrejme nebude chýbať ani obranca Mário Grman, ktorý pre menší zdravotný problém vynechal piatkový tréning.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ostrava 17. mája (TASR) - Útočník Marko Daňo sa v sobotňajšom zápase profi Francúzsku vráti do zostavy slovenského tímu po tom, čo vynechal predošlé tri stretnutia. V piatom zápase na MS v Ostrave nahradí Martina Faška-Rudáša, ktorý bude na tribúne rovnako ako Viliam Čacho, ktorý zatiaľ do hry nezasiahol. V zostave zrejme nebude chýbať ani obranca Mário Grman, ktorý pre menší zdravotný problém vynechal piatkový tréning.

Slováci mali vo štvrtok voľný deň, ktorý si vyplnili rôznymi aktivitami. Kapitán Tomáš Tatar strávil čas na golfe, viacerí absolvovali prechádzku po meste a štvrtok zakončili spoločnou večerou. V piatok už absolvovali riadnu tréningovú jednotku. "Hráči aj tréneri potrebovali najmä mentálne voľno. Dva dni bez zápasu sme museli využiť aj na to, aby hráči regenerovali a oddýchli si od každodenného režimu. Už dnes na tréningu vyzerali pripravení a svieži. Čaká nás ťažký víkend, no teraz sa musíme koncentrovať na zápas s Francúzskom," povedal asistent trénera Ján Pardavý. Vyjadril sa aj k absencii Grmana, ktorý zrejme nebude chýbať v sobotňajšom stretnutí.
Na snímke hokejisti a realizačný tím počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred víkendovým dvojzápasom v základnej B-skupine na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave v piatok 17. mája 2024.
Foto: TASR - Michal Runák

Útočník Marko Daňo, ktorý odohral iba úvodný zápas proti Nemecku (4:6), vystrieda Faška-Rudáša. Ten ho nahradil pred duelom s Kazachstanom (6:2). "Marko sa pripravoval na to, že môže kedykoľvek naskočiť. Veríme, že svojím pohybom a agresivitou pomôže celému tímu." Slováci zvíťazili v uplynulých troch zápasoch a víťaznú sériu by si radi predĺžili proti súperovi, ktorému na MS podľahli iba raz - v roku 2014. Francúzi vo štvrtok nezaskočili favorizovaný tím USA, ktorému podľahli 0:5 (na strely vysoko 10:54). Slováci budú favorit sobotňajšieho stretnutia (od 20.20 h): "Môžeme byť favorit, no na turnaji neexistuje slabý súper. Nemôžeme nikoho podceniť. Naďalej musíme hrať náš hokej a dodržiavať detaily hry. Čakajú nás dva zápasy v dvoch dňoch. Prioritne sa musíme koncentrovať na prvý zápas, ale musíme myslieť aj dopredu a rozložiť záťaž na všetkých hráčov," skonštatoval Pardavý narážajúc na nedeľňajší duel s Lotyšskom (20.20 h).

Reprezentanti zakončili piatkový tréning už tradičným zápasom bielych proti modrým, v ktorom proti sebe nastúpili dvojice korčuliarov. Hra na bránky vzdialené od seba asi 10 m priniesla emócie i zábavu. "Craig povedal po tréningu hráčom, že ak budeme hrať s takou intenzitou aj v zápase, tak môžeme zdolať každého," prezradil Pardavý. Aj hráči si uvedomovali, že víkendové zápasy budú dôležité z hľadiska konečného postavenia v tabuľke a východiskovej pozície do štvrťfinále. "Sú to dôležité zápasy. Vieme, o čo hráme, no nebude to nič jednoduché. Zlepšujeme sa individuálne aj tímovo. Zápas proti Poľsku (4:0) bol výsledkovo fajn, no boli tam aj hluché miesta, ktorých sa musíme vyvarovať. Dôležité sú víťazstvá a na tie sa sústredíme," povedal obranca Peter Čerešňák.



/vyslaní redaktori TASR/