Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EL: Stoch považuje PAOK za favorita: Urobíme všetko pre postup

Miroslav Stoch, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

PAOK vypadol v 3. predkole Ligy majstrov s Ajaxom Amsterdam (2:2 doma, 2:3 vonku) a musel sa tak presunúť do baráže EL.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch považuje svoj klub PAOK Solún za favorita dvojzápasu play off Európskej ligy UEFA 2019/2020 so Slovanom Bratislava. Na Tehelnom poli odohrá vo štvrtok od 21.00 grécky majster proti "belasým" prvý duel, odveta je na programe o týždeň v Grécku (19.00 SELČ).

PAOK vypadol v 3. predkole Ligy majstrov s Ajaxom Amsterdam (2:2 doma, 2:3 vonku) a musel sa tak presunúť do baráže EL. "Bol to nešťastný dvojzápas. Neboli sme horší, dovolím si tvrdiť, že v mnohých fázach sme boli na ihrisku lepším mužstvom. Mrzí nás najmä odveta. Stále mám pocit, že tri penalty sú trochu veľa, akoby bol Ajax tak trošku do ďalšej fázy dotlačený. Z hry sme inkasovali jediný gól a nemôžem sa ubrániť pocitu, že mu predchádzal faul. Chýbalo nám aj športové šťastie, veď pri jednom z gólov trafil náš hráč pri odkope Huntelaara a lopta skončila v našej sieti. Aj také momenty prináša futbal. Zápas však ukázal, že v dnešnom futbale môže hrať každý s každým a papierový favorit to nikdy nemá dopredu vyhrané," povedal 29-ročný stredopoliar v rozhovore pre oficiálny web SFZ.

Podľa bookmakerov je favoritom konfrontácie PAOK a Stoch na otázku, či si v Grécku nikto nepripúšťa, že by mohol PAOK vypadnúť so slovenským majstrom odvetil: "Na to neviem odpovedať, aj preto, že grécky nehovorím, grécke noviny nečítam a či médiá riešili Slovan? Neviem. Myslím si však, že hráči rešpektujú silu Slovana, a aj keď sme v pozícii favorita, platí to, čo som povedal pred chvíľou. O všetkom sa rozhodne až na ihrisku."

Podľa bývalého hráča Chelsea Londýn, Twente Enschede, Fenerbahce Istanbul či Slavie Praha je jasným cieľom zverencov portugalského kouča Abel Ferreira postup do skupiny EL. "V čase žrebu čakali na Slovan aj na PAOK odvetné zápasy s Dundalkom, resp. s Ajaxom a tak v tej chvíli nebolo jasné, či na seba narazíme. Samozrejme, táto možnosť v hre bola, ale my sme chceli v prvom rade pokračovať v Lige majstrov. Už aj preto, že sme neuspeli, urobíme všetko pre to, aby sme sa kvalifikovali do skupinovej fázy Európskej ligy," dodal Stoch, ktorý ešte na starom Tehelnom poli strelil v národnom drese svoj prvý reprezentačný gól za A-výber SR do siete San Marína: "Pamätám si to ako keby to bolo len včera. Teším sa na nový štadión. Nové Tehelné pole som videl zatiaľ iba z fotografií a z televíznych prenosov. Som zvedavý na štadión, na kulisu, dúfajme, že sa nám tam bude dariť. Nám s PAOK-om a tiež nám v reprezentačných zápasoch."