Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EURO 2020: Ramosovi chýba jediný zápas k rekordu, Moreno: Je famózny

Sergio Ramos (vľavo), archívna snímka. Foto: TASR/AP

Doteraz nastúpil v najcennejšom drese na 167 stretnutí, rovnako ako brankár Iker Casillas.

Madrid 11. októbra (TASR) - Španielsky futbalista Sergio Ramos má na dosah rekord v počte odohratých zápasov v národnom tíme. Doteraz nastúpil v najcennejšom drese na 167 stretnutí, rovnako ako brankár Iker Casillas. Ten však dávnejšie ukončil reprezentačnú kariéru. Tridsaťtriročný obranca sa môže osamostatniť na čele historickej štatistiky už v sobotu, keď Španieli nastúpia v Nórsku v dueli F-skupiny kvalifikácie EURO 2020.

Ramos debutoval v najcennejšom drese pred štrnástim rokmi v prípravnom zápase proti Číne. V roku 2016 prebral po Casillasovi kapitánsku pásku. "O Sergiovi môžem hovoriť iba v dobrom, jeho nadšenie pre reprezentáciu je príkladné," povedal tréner Španielska Robert Moreno, ktorý si myslí, že Ramosa čaká ešte mnoho zápasov. "Sám Ramos sa netají tým, že chce hrať až do štyridsiatky. Ja si myslím, že sa mu to podarí, pretože je famózny v každom smere."

Sergio Ramos zostal v národnom tíme jedným z posledných pamätníkov "zlatej éry" Španielska, ktoré v rokoch 2008 a 2012 vyhralo ME a v roku 2010 vybojovalo titul majstrov sveta. "Je neobyčajný hráč, má schopnosť spájať ľudí. Keď si pomyslíte, koľko odohral zápasov, je pravý vzor. Má okolo seba vodcovskú auru," citovala uznanlivé slová spoluhráča Pabla Sarabiu agentúra AFP.

Španieli sú bez straty bodu na čele F-skupiny a sobotným víťazstvom nad Nórskom si zabezpečia účasť na budúcoročnom európskom šampionáte. "Zatiaľ sme nič nedosiahli. V prvom rade chceme zvíťaziť, skončiť v prví v tabuľke s plným počtom 30 bodov," povedal Ramos, ktorému do európskeho rekordu v počte odohratých medzištátnych zápasov chýba deväť stretnutí, ten drží taliansky brankár Gianluigi Buffon. Svetové maximum má na konte Egypťan Ahmed Hassan, pred Ramosom má náskok sedemnásť zápasov.