Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: EURÓPSKA LIGA: Slovanisti neodmenili fanúšikov bodovým ziskom

Na snímke hráči Wanderers oslavujú gól, vľavo brankár Slovana Dominik Greif s loptou v zápase K-skupiny 4. kola skupinovej fázy Európskej ligy vo futbale Wolverhampton Wanderers -ŠK SLovan Bratislava v 7. novembra 2019. Foto: TASR

Belasí inkasovali jediný gól štvrtkového stretnutia od Raula Jimeneza, ktorý krátko predtým zavinil zranenie Kenana Bajriča, ale hráči ani tréner Ján Kozák ml. nepovažovali dlhé prerušenie za zlomové.

Wolverhampton 8. novembra (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava držali v Európskej lige na pôde Wolverhamptonu Wanderers remízový stav až do nadstaveného času. V ňom inkasovali jediný gól štvrtkového stretnutia od Raula Jimeneza, ktorý krátko predtým zavinil zranenie Kenana Bajriča, ale hráči ani tréner Ján Kozák ml. nepovažovali dlhé prerušenie za zlomové.

Andraž Šporar mal náročnú úlohu, keď celý zápas bojoval na hrote útoku osamotene. Zdôraznil, že hostia boli pod tlakom už pred vynútenou pauzou. "V prvom polčase sme s nimi možno hrali vyrovnane, ale v druhom to nebol náš zápas. Nemali sme ani jednu strelu na bránku, bola to iba defenzíva a defenzíva. Dopredu sme nepredviedli vôbec nič, druhý polčas bol veľmi slabý a prehrali sme zaslúžene. Myslím si, že situácia s Kenanom o tom nerozhodla. Gól padol dve, tri minúty po obnovení hry, takže sme už boli v tempe," zhodnotil Šporar, podľa ktorého by si Jimenez zaslúžil kartový trest, iba pokiaľ by išlo o úmysel: "Nemyslím si, že to tak bolo."



Domáci prestrieľali hostí 19:5, v strelách na bránku mali prevahu 7:1. Jediný pokus do priestoru troch žrdí Wolves vyslal práve Šporar, ktorý bol vpredu proti presile troch stopérov. Slovanu chýbal kľúčový krídelník Moha a obrancovia súpera sa mohli o to viac sústrediť na slovinského útočníka: "Aj my sme bránili dobre, ale problém je, že je veľmi ťažké 90 minút iba brániť. Prichádzal jeden, druhý, tretí center, to je veľmi náročné pre defenzívu. Hráčom, akými disponuje Wolverhampton, stačí ponúknuť jednu chybu, vlastne to ani nemusí byť chyba, stačí jeden dobrý center, dobrý výskok a je to gól."

Inkasovaný zásah z nadstaveného času spôsobil, že úradujúci slovenský majster nabral v K-skupine už päťbodové manko na svojho štvrtkového súpera. "Po týchto dvoch zápasoch sme v ťažšej situácii. Môžeme ešte vybojovať šesť bodov, no musíme ukázať viac smerom dopredu a byť nebezpečnejší pred bránkou súpera. Keď budeme hrať troška ofenzívnejšie, bude to dobré," dodal Šporar. Vedúca Braga získala ešte o bod viac ako Wolverhampton a Slovan nemá postup vo vlastných rukách, ani ak zvíťazí v oboch zostávajúcich vystúpeniach. "Samozrejme, je to sklamanie, opäť sme boli blízko k bodu, tak ako v domácom zápase. Z dvoch duelov nemáme ani bod, ale myslím si, že výkony v oboch súbojoch boli na hranici našich možností. Dúfam, že takto budeme pokračovať a v Európe ešte získame nejaký bod," povedal Kozák ml.

Jeho zverenci nastúpia 28. novembra na ihrisku posledného Besiktasu Istanbul, skupinovú fázu uzavrú 12. decembra doma proti Sportingu Braga. "Chceme vyhrať oba zostávajúce zápasy a potom sa budeme pozerať na tabuľku. Ináč nemáme žiadnu šancu. Vo Wolverhamptone sme to prehrali v závere, mrzí to, pretože sme prišli bodovať," uviedol obranca Jurij Medveděv a na záver vyzdvihol vyše tisícku priaznivcov v sektore hostí: "Boli super, strašne im za to ďakujeme, bolo ich počuť celý zápas. Žiaľ, neurobili sme im radosť tým, že by sme tu bodovali."

Vyslaný redaktor TASR ak