Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Footgolf: Slováci bronzoví na ME v Anglicku, zlato pre Veľkú Britániu

Na snímke vľavo Dušan Vangel (Slovensko) prihráva k jamke č. 18 v zápase Slovensko - Luxembursko 6:0 na podujatí EURO FOOTGOLF 2019. Boarstall - Veľká Británia, 27. septembra 2019. Foto: FOTO pre TASR - Rastislav Blaško

V zápase o bronz slovenský tím nastupoval po nešťastnom semifinálovom dueli s Francúzskom, v ktorom stratil výhru na poslednej jamke.

Oxford 29. septembra (TASR) - Footgolfový tím Slovenska si z II. majstrovstviev Európy tímov EURO FOOTGOLF 2019 v Anglicku odniesol historické bronzové medaily. V súboji o 3. miesto zdolal v nedeľu Holandsko, keď sa zápas skončil výsledkom 3:3 a o víťazovi rozhodol rozstrel dvoch hráčov na 18. jamke. Zodpovednosť na seba zobral kapitán slovenského tímu Tomáš Bartko, ktorý zabezpečil SR zisk cenného kovu.

V zápase o bronz slovenský tím nastupoval po nešťastnom semifinálovom dueli s Francúzskom, v ktorom stratil výhru na poslednej jamke. Zápas sa skončil výsledkom 3:3, Slováci prehrali v rozstrele. V zápase s Holandskom už po prvej polovici viedli Holanďania, výber Slovenska musel húževnato doťahovať.

Footgolfový tím Slovenska sa teší po zisku historickej bronzovej medaily z II. majstrovstviev Európy tímov EURO FOOTGOLF 2019 v Anglicku v nedeľu 29. septembra 2019. V súboji o 3. miesto zdolal v nedeľu Holandsko, keď sa zápas skončil výsledkom 3:3 a o víťazovi rozhodol rozstrel dvoch hráčov na 18. jamke. Zodpovednosť na seba zobral kapitán slovenského tímu Tomáš Bartko, ktorý zabezpečil SR zisk cenného kovu.
Foto: FOTO pre TASR - Rastislav Blaško


Slovensko ziskom bronzu potvrdilo svoje postavenie vo footgolfovej Európe, keď bolo nasadený ako tretí tím. V C-skupine Slováci zdolali Luxembursko 6:0, Nórsko 5:1, Maďarsko 3,5:2,5 a vo štvťfinále Taliansko 4:2 a zostalo nezdolanným tímom v riadnom hracom čase.

Zlato si vybojoval obhajca prvého titulu - domáci výber Veľkej Británie, ktorý vo finále zvíťazil nad úradujúcim majstrom sveta Francúzskom 4,5:1,5. Šampionát sa konal 27.-29. septembra v rezorte Magnolia Park Boarstall pri Oxforde.


ME - finále:


Veľká Británia - Francúzsko 4,5:1,5

o 3. miesto:

SR - Holandsko 3:3, SR zvíťazila v rozstrele na 18. jamke