Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Hyballa vysvetlil situáciu s Koštrnom

Kristián Koštrna, archívna snímka. Foto: TASR Marko Erd

Hyballa sa s Koštrnom dohodol, že na posledné dva jesenné zápasy zostane mimo kádra.

Dunajská Streda 1. decembra (TASR) - Futbalisti DAC Dunajská Streda majú za sebou hektický týždeň. V sobotu v 17. kole Fortuna ligy zdolali v MOL Aréne Nitru 1:0 a odčinila tak predchádzajúcu vysokú prehru v Michalovciach 0:5. Nemecký tréner DAC Peter Hyballa musel počas týždňa vyriešiť aj veci v kabíne, výsledkom bolo vyradenie Kristiána Koštrnu z kádra.

Pred súbojom s Nitrou sa zranil stopér Dominik Kružliak, ktorý nemohol nastúpiť. "Kružliak si na predzápasom tréningu pri rozcvičke zasekol chrbát, bol aj v nemocnici. Čo sa týka Koštrna, v posledných 2-3 týždňoch som cítil, že je problém v kabíne. Nevedel som o čo ide, preto som sa porozprával s hráčmi. Keďže ten problém sa prenášal aj na ihrisko, museli sme to zastaviť.

Musím povedať, že s Koštrnom som mal výborný vzťah, ale dohodli sme sa, že na posledné dva jesenné zápasy zostane mimo kádra. Ďalšie klebety, ktoré som počul boli, že autobusová nehoda v Michalovciach sa nestala, či že sa hráči pobili.

To je hlúposť, naša polohavária sa skutočne stala. Kružliak bol na takom mieste v autobuse, že pri brzdení nedokázal zabrániť pádu. Druhá hlúposť, čo sa povráva bola, že hráči nedostávajú načas výplatu. Je to nezmysel. Čo sa týka finančných vecí, klub je absolútne korektný a profesionálny. Tieto veci musíme vyvrátiť,"
vysvetlil Hyballa situáciu s Koštrnom a rôzne šíriace sa klebety.

Najlepším hráčom Nitry bol brankár Dávid Šípoš, ktorý v druhom polčase zlikvidoval penaltu Panamčana Erica Davisa, no prehre napokon nedokázal zabrániť.

"Našim cieľom bolo udržať si ďalšie čisté konto. Vedeli sme, že čím dlhšie budeme držať čisté konto, súper bude nervóznejší. V prvom polčase sme mali obrovskú šancu, v druhom sme viac bojovali. Dobre sme to držali, až na jednu situáciu, z ktorej sme dostali gól. Keď som chytil penaltu, veril som, že to pomôže chalanom a celému mužstvu to dodá trochu sebavedomie.

Potom som hovoril kapitánovi, že gól nedostaneme, ale o pár minút sa stala nešťastná situácia. Mali sme loptu na nohe, stratili sme ju a súper mal kvalitu nato, aby ju poslal do priestoru, kde mal. Divković dobre zakončil. Mne chýbali milimetre, cítil som loptu na prstoch,"
hodnotil Šipoš.

Jediným úspešným strelcom zápasu bol Marko Divkovič: "Som veľmi šťastný aj za gól, ale som šťastný aj kvôli mužstvu, lebo posledný týždeň bol veľmi ťažký. Odohrali sme dobrý zápas, ale môžeme byť ešte lepší. Prvý polčas bol ťažký, hráči Nitry stáli hlboko, bolo ťažké ich prekonať. V druhom polčase nám tréner povedal, že sa musíme viac pohybovať a to prinieslo gól. Teraz sa musíme pripraviť na Slovan."