Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kornel Saláta je na skúške v Haladás Szombathely

Na archívnej snímke Kornel Saláta. Foto: TASR/Branislav Račko

Tridsaťtriročný stopér od roku 2015 pôsobí v Slovane Bratislava. Tam s ním však už na jar ročníka 2018/19 nepočítajú a môže si tak hľadať nový klub.

Bratislava 16. januára (TASR) - Slovenský futbalový obranca Kornel Saláta má namierené do maďarskej najvyššej súťaže, v drese Haladásu Szombathely sa predstaví v stredajšom prípravnom zápase proti NK Maribor.

Tridsaťtriročný stopér od roku 2015 pôsobí v Slovane Bratislava. Tam s ním však už na jar ročníka 2018/19 nepočítajú a môže si tak hľadať nový klub. V slovenskej lige odohral 234 zápasov, v ktorých strelil 31 gólov. V reprezentácii SR odohral účastník MS 2010 v JAR i EURO 2016 vo Francúzsku 40 duelov (1 gól). "Meno Kornela Salátu prichádzalo do úvahy už v lete, vtedy sme ho nevedeli získať. Ak s ním trénerský štáb bude spokojný a dohodneme sa s hráčom, angažujeme ho," povedal pre klubový web Haladásu riaditeľ klubu Miklós Tóth.

Szombathely Haladás je po jesennej časti na poslednom mieste tabuľky, na začiatku sezóny mužstvo viedol bývalý reprezentačný tréner SR Michal Hipp. Toho v septembri vymenil Ferenc Horváth. V kádri mužstva naďalej figurujú Slováci Karol Mészáros a Kristián Kolčák.