Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Slovan získal z Trnavy obrancu Lovata

Na snímke vpravo hráč Trnavy Lucas Lovat a hráč Plovdivu Birsent Karagaren v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy medzi PFC Lokomotiv Plovdiv a FC Spartak Trnava v Plovdive vo štvrtok 25. júla 2019. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Lovat odohral za Trnavu 22 zápasov s bilanciou dva góly a sedem asistencií.

Bratislava 15. januára (TASR) - Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava získal zo Spartaka Trnava Lucasa Lovata. Ľavý obranca oslávil v stredu 23. narodeniny podpisom zmluvy na štyri a pol roka.

"Posilnenie a zvýšenie konkurencie na poste ľavého krajného obrancu bolo prioritou zimného prestupového obdobia. Lucas je hráč, ktorého dobre poznáme, pričom na Slovensku už ukázal svoju nespornú kvalitu a predovšetkým sľubný potenciál do budúcna. Príchodom Lucasa sa trénerom otvára viacero alternatív na ľavom kraji defenzívnej formácie, je to ofenzívne ladený krajný obranca, ktorý pre nás môže byť aj v budúcnosti veľmi platný," uviedol na oficiálnom webe "belasých" generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Lovat odohral za Trnavu 22 zápasov s bilanciou dva góly a sedem asistencií. "Chcem sa poďakovať Slovanu za príležitosť a veľmi sa teším, že budem nosiť belasý dres. Slovan je výborný klub s kvalitnými hráčmi, dobrým zázemím a patričnými ambíciami. Počas zimy som mal ponuky aj z iných klubov, no mojou prioritou bolo prísť do Bratislavy. Túžim po titule, úspechoch a zápasoch na Tehelnom poli, ktoré som už ako hráč zažil a bola tam naozaj vynikajúca atmosféra. Teším sa aj na opätovné stretnutie s Myentym Abenom, ktorý je pre mňa ako brat a skvele si rozumieme," povedal Lovat, ktorý je po slovinskom útočníkovi Alena Ožboltovi druhá zimná posila Slovana.