Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Liverpool vstal z mŕtvych, Wolverhampton obral o body Arsenal

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hráči Arsenalu Londýn nedokázali zvíťaziť už v treťom zápase v sérii. Na domácej pôde len remizovali s Wolverhamptonom Wanderers 1:1.

Birmingham 3. novembra (TASR) – Futbalisti FC Liverpoolu opäť vstali z popola. Vo včerajšom zápase 11. kola najvyššej anglickej súťaže prehrávali na ihrisku Aston Villy ešte tri minúty pred koncom 0:1, no vďaka gólom Andyho Robertsona a Sadia Maneho napokon zvíťazili 2:1.

Ich desaťmesačná ligová séria bez prehry tak pokračuje. Arsenal Londýn sa naopak vezie na negatívnej vlne, keď nedokázal zvíťaziť už v treťom ligovom zápase za sebou. V sobotu doma len remizoval s Wolverhamptonom 1:1.

"Mali sme v zápase dobré momenty, no najmä v prvom polčase nám chýbala chladnokrvnosť v zakončení. Je mi jasné, že nemôžeme zvíťaziť v každom zápase, no napriek tomu sa nikdy nevzdávam. Keď sme však vyrovnali, pomyslel som si, že tento výsledok je zaslúžený. Počas dní ako bol tento musíte skrátka zaťať zuby a bojovať. Na štadiónoch, akým je Villa Park totiž zákonite schytáte nejaký ten úder," zhodnotil duel tréner "The Reds" Jürgen Klopp.

Na víťazný gól prihrával z rohového kopu stále ešte len 21-ročný Trent Alexander-Arnold, ktorý v sobotu odohral už 100. súťažný zápas v drese LFC. Presný zásah Senegalčana Maneho bol zároveň 35. gólom Liverpoolu v 90. minúte zápasu, čo je o desať viac ako ktorýkoľvek iný klub v histórii súťaže.

Prehra pochopiteľne mrzela domáceho manažéra Deana Smitha: "Takáto prehra sa trávi len veľmi ťažko. Dokázali sme si vytvoriť sľubné šance, no dve veľké chyby v závere nás stáli víťazstvo.“

Nováčikovi z Birminghamu patrí so ziskom 11 bodov priebežná 16. priečka. Liverpool má na konte 31 bodov a šesťbodový náskok pred druhým obhajcom Manchestrom City. Rovnaký bodový zisk v tejto fáze súťaže mali na konte len Chelsea v sezóne 2006/2007 a práve "Citizens" v ročníku 2017/2018. Oba tímy sa nakoniec tešili z majstrovského titulu.

O tom, či sa to podarí aj zverencom Jürgena Kloppa veľa napovie budúco týždňový domáci zápas s úradujúcim majstrom Manchestrom City. Úvodný výkop je na programe v sobotu 10. novembra o 17:30 SEČ.

Hráči Arsenalu Londýn nedokázali zvíťaziť už v treťom zápase v sérii. Na domácej pôde len remizovali s Wolverhamptonom Wanderers 1:1. Na otvárací gól stretnutia Pierra-Emericka Aubameyanga z 20. minúty dokázali "vlci" odpovedať necelú štvrťhodinu pred koncom stretnutia zásluhou Raula Jimeneza.

"V závere sme boli lepším tímom a každý náš útok doslova smrdel gólom. Som šťastný, pretože sme bojovali a najmä ukázali charakter. Toto je tvár, ktorou sa chceme prezentovať a zachovať si ju na každom štadióne, na ktorý prídeme," povedal tréner hostí Nuno Espirito Santo. Jeho zverencom patrí v lige s 13 bodmi 11 miesto.

Už vo štvrtok 7. novembra sa však budú musieť naladiť na európsku nôtu, keď na domácej pôde privítajú v rámci skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2019/2020 od 21:00 Slovan Bratislava. Arsenal má na konte 17 bodov a je priebežne piaty.