Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Liverpool zdolal v šlágri Manchester City 3:1 a zvýšil náskok na čele

Na snímke hráči Liverpoolu,archívne foto. Foto: TASR/AP

Manchester City je po tretej ligovej prehre v sezóne na štvrtej priečke s mankom deväť bodov na Liverpool.

Londýn 10. novembra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool vyhrali v nedeľňajšom šlágri anglickej Premier League doma nad obhajcom titulu Manchestrom City 3:1. V lige sú tak stále bez prehry a na čele tabuľky majú po 12. kole už osembodový náskok.

Liverpool mal skvelý vstup do zápasu a už v 13. minúte po dvoch strelách na bránku viedol 2:0. Najskôr sa presadil prudkou ďalekonosnou strelou k žrdi v 6. minúte Fabinho, keď krátko predtým reklamovali hostia na druhej strane ihriska ruku Trenta Alexandra-Arnolda vo vlastnej šestnástke. O chvíľu neskôr po rýchlom útoku domácich Andrew Robertson zacentroval z ľavej strany a Salah zvýšil na dvojgólový rozdiel.

Sadio Mané na začiatku druhého polčasu zvýraznil náskok domácich na 3:0 hlavou po centri Jordana Hendersona. Hráči City sa tlačili dopredu, ale už iba znížili v 78. minúte zásluhou Bernarda Silvu. Liverpool tak na Anfielde zaznamenal v "zápase jesene" cenný triumf a tabuľku vedie už o osem bodov pred dvojicou Leicester City a Chelsea Londýn. Manchester City je po tretej ligovej prehre v sezóne na štvrtej priečke s mankom deväť bodov na Liverpool.

Wolverhampton vyhral nad Aston Villou 2:1. Súper bratislavského Slovana v skupine Európskej ligy nenašiel v lige premožiteľa už v siedmich zápasoch za sebou a v tabuľke sa posunul na 8. miesto.

Prvý gól Wolves zaznamenal na konci prvého polčasu vydarenou strelou spoza šestnástky po nacvičenom signále Ruben Neves, v 84. minúte náskok poistil Raul Jimenez. Aston Villa v nadstavenom čase už iba skorigovala skóre zásluhou Trezegueta.

Manchester United si doma poradil Brightonom 3:1, keď si dvojgólový náskok vypracoval už v prvom polčase. United sú v tabuľke na siedmej priečke, o skóre pred Wolverhamptonom.



Premier League - 12. kolo:

Manchester United – Brighton&Hove Albion FC 3:1 (2:0)

Góly: 17. Pereira, 19. Pröpper (vlastný), 66. Rashford – 64. Dunk



Wolverhampton Wanderers – Aston Villa 2:1 (1:0)

Góly: 41. Neves, 84. Jimenez - 90.+2 Trezeguet

zostava Wolverhamptonu: Patricio – Dendoncker, Coady, Saiss – Doherty, Neves (85. Bennett), Moutinho, Castro – Traore, Jimenez (90. Cutrone), Jota (83. Neto)



FC Liverpool – Manchester City 3:1 (2:0)

Góly: 6. Fabinho, 13. Salah, 51. Mané - 78. B. Silva