Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hamšíka potešil prvý polčas, podľa Lobotku uspejeme v baráži

Na snímke zľava hráč Slovenska Marek Hamšík a hráč Azerbajdžanu Javid Husejnov v zápase 10. kola skupiny E kvalifikácie EURO 2020 Slovensko - Azerbajdžan v Trnave 19. novembra 2019. FOTO TASR - Michal Svítok Foto: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia zdolala v utorňajšom záverečnom stretnutí E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 Azerbajdžan 2:0.

Trnava 19. novembra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia zdolala v utorňajšom záverečnom stretnutí E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 Azerbajdžan 2:0.

Hlasy po zápase /RTVS/:

Róbert Boženík, strelec prvého gólu v zápase: "Nepostupujeme, ale vieme, že nás čaká baráž a pobijeme sa o postup na ME. Som rád, že sme sa rozlúčili víťazstvom. Pomohol nám dnes prvý gól, v druhom polčase to bolo o tom, kedy dáme druhý."
Marek Hamšík, kapitán SR a strelec druhého gólu v zápase: "Vedeli sme, že to bude ťažké, a že zápas treba čím skôr zlomiť. Hrali sme lepšie v prvom polčase, v druhom nám chýbal pohyb. Ale našťastie sme to zvládli, súper mal len jednu šancu, podržal nás vtedy Maťo Dúbravka. Pri mojom góle som mal šťastie, ale aj taký poteší. Škoda dvojzápasu s Walesom, ten ma mrzí najviac, čo sa týka stratených šancí na priamy postup."
Peter Pekarík, obranca SR: "Chceli sme sa rozlúčiť víťazstvom, keďže sa nám nepodarilo postúpiť priamo na ME. Urobíme všetko pre to, aby sme túto druhú šancu využili. Mal som možnosť vidieť Írov, čaká nás naozaj ťažký súper. Na priamy postup nám chýbali body s Walesom, v tých zápasoch sme mali vyťažiť viac."
Stanislav Lobotka, stredopoliar SR: "Mali sme silnú skupinu, rozhodovalo sa do posledného kola, bohužiaľ sme nepostúpili. Ale máme šancu v baráži a my sa o ňu určite pobijeme. Verím, že sa šťastie prikloní na našu stranu."
Nikola Jurčevič, tréner Azerbajdžanu: "Slovensko si zaslúžilo zvíťaziť, gratulujem mu. Hoci nepostúpilo priamo, bude hrať v play off cez Ligu národov. My sme mali problémy so zraneniami. V prvom polčase sme boli nervózni. Kazili sme prihrávky. V druhom polčase sme hrali lepšie, mali sme dobrú kombináciu. A mali sme obrovskú šancu vyrovnať. Na konci ale Slováci spečatili výsledok. Ďakujem za korektnú a priateľskú atmosféru na Slovensku."

konečná tabuľka E-skupiny:

1. Chorvátsko 8 5 2 1 17:7 17
2. Wales 8 4 2 2 10:6 14
3. Slovensko 8 4 1 3 13:11 13
4. Maďarsko 8 4 0 4 8:11 12
5. Azerbajdžan 8 0 1 7 5:18 1