Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Prvé berlínske derby po 42 rokoch sprevádzali výtržnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hlavný rozhodca Deniz Aytekin musel hneď dvakrát prerušiť súboj po tom, ako fanúšikovia hostí vhodili na hraciu plochu pyrotechniku, ktorá zahalila bránku pred ich sektorom do dymu.

Berlín 3. novembra (TASR) – V rámci 10. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže sa v sobotu po 42 rokoch odohralo berlínske derby medzi futbalistami domáceho Unionu a Herthy. Vzájomný súboj mestských rivalov však zatienili nepokoje medzi fanúšikmi.

Slovenský stredopoliar Herthy Ondrej Duda presedel zápas, ktorý rozhodol v 90. minúte z pokutového kopu Sebastian Polster, na lavičke náhradníkov. Dudov krajan a spoluhráč Peter Pekarík nefiguroval v zápise o stretnutí.

Hlavný rozhodca Deniz Aytekin musel hneď dvakrát prerušiť súboj po tom, ako fanúšikovia hostí vhodili na hraciu plochu pyrotechniku, ktorá zahalila bránku pred ich sektorom do dymu. Jedna zo svetlíc dokonca pristála blízko asistenta domácich Markusa Hoffnaba.

"Chceli sme zápas dohrať. Počas jeho priebehu sme neustále komunikovali s políciou. Najdôležitejšia však bola pre mňa bezpečnosť hráčov a som rád, že sa nikomu nič nestalo," citovala agentúra SID povedal Aytekina.

Po záverečnom hvizde sa na ihrisko zniesla ďalšia spŕška svetlíc. Maskovaní fanúšikovia domácich navyše vyšplhali na oplotenie a vyhrážali sa sektoru Herthy. Dohovoriť im musel až brankár Unionu Rafal Gikiewicz, ktorý musel fyzicky zabrániť niektorým fanúšikom, aby vbehli na ihrisko. To isté museli spraviť na opačnom konci aj hráči Herthy.

Berlínska polícia už v nadväznosti na sobotňajšie udalosti, počas ktorých sa ľahko zranili dve osoby vrátane policajta, začala vyšetrovanie.