Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Futbalisti SR do 19 rokov zvíťazili nad hráčmi z Bosny a Hercegoviny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V odvete bolo naším cieľom víťazstvo, tomu sme prispôsobili prípravu aj taktiku, uviedol tréner Albert Rusnák.

Senec 11. októbra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov zvíťazila v piatkovom prípravnom stretnutí nad rovesníkmi z Bosny a Hercegoviny 2:1.

Slovensko "19" - Bosna a Hercegovina "19" 2:1 (1:0)

Góly: 31. Lichý, 59. Lavrinčík - 84. Kvakič. ŽK: Lichý, Obert - Bajrovič, Hasič, rozhodovali: Dohál - Kováč, Galo (všetci SR), 130 divákov

SR "19": Surovčík - Tandara (88. Nagy), Malý, Obert, Dolinský - Iľko (23. Ďatko, 85. Gembický), Lichý, Bašista (71. Veselovský) - Myslovič (14. Lavrinčík), Bobček, Bari

BaH "19": Kačavenda - Dedič, Barisič, Arsič (78. Muminovič), Radonja (66. Mujanovič) - Bajrovič (66. Ilinkovič), Turanjanin (54. Kvakič) - Stanič (66. Kovač), Subašič (46. Varešanovič), Drljo (54. Jašarevič) - Hasič (66. Hasanbegovič)


Hlas po zápase (zdroj: futbalsfz.sk):

Albert Rusnák, tréner SR "19": "V odvete bolo naším cieľom víťazstvo, tomu sme prispôsobili prípravu aj taktiku. Mali sme príležitosti na viac gólov, zápas sme mohli zavrieť už skôr, nestalo sa a potom sa stretnutie dohrávalo vo väčšej nervozite, ale dobre aj tak. Je to príprava a počas kvalifikačného turnaja môžeme očakávať práve takéto zápasy, aj preto to vítam. Pri zraze sme mali predstavu o zložení zostavy na prvý aj druhý zápas, okolnosti nás nútili urobiť určité korektúry, ale vystavali sme jedenástky tak, aby boli rovnocenné a kvalitné. Piatkový duel sme zvládli ako kolektív, ako tím, ale prejavili sa aj lídri mužstva."