Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kanaďan Nachbaur rozšíril realizačný tím HKM Zvolen

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Bude pôsobiť v pozícii hlavného trénera spoločne s Andrejom Podkonickým.

Zvolen 11. novembra (TASR) - Kanaďan Don Nachbaur rozšíril realizačný tím tipsportligového hokejového klubu HKM Zvolen. Bude pôsobiť v pozícii hlavného trénera spoločne s Andrejom Podkonickým.

Nachbaur pôsobil v rokoch 2017 až 2019 ako asistent trénera v Los Angeles Kings. Predtým strávil vyše 20 sezón v nižších zámorských súťažiach, ako hlavný tréner viedol kluby v AHL i WHL. Počas hráčskej kariéry odohral v NHL 234 zápasov, nastupoval za Hartford Whalers, Edmonton Oilers a Philadelphiu Flyers.

S myšlienkou angažovať 60-ročného kormidelníka zo Severnej Ameriky prišiel prezident klubu Dušan Mráz. "Beriem za to plnú zodpovednosť. Napriek sérii víťazstiev, ktorú naše mužstvo ťahalo, musím povedať, že hra tímu nebola vždy dobrá. V priebehu niekoľkých dní som dostal informácie o niekoľkých možných kandidátoch. Okamžite ma oslovila vizitka Dona Nachbaura a dal som pokyn na rokovania o zmluve. Tie bývajú väčšinou zložité, určitý čas trvajú a nie vždy sa končia dohodou. My sme však doviedli rokovania s novým trénerom až k podpisu kontraktu a už v nedeľu večer bol Don Nachbaur vo Zvolene. Od pondelka naše mužstvo povedie dvojica hlavných trénerov. Andrej Podkonický a Don Nachbaur budú na jednej úrovni, asistentom zostáva Michal Kobezda. Tréneri si teraz všetko rozoberú a zvážia. Koncom novembra budem čakať na ich vyjadrenie a návrhy, aké zmeny je potrebné v mužstve urobiť," uviedol Mráz vo svojom stanovisku na klubovej stránke.