Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kozák naznačil, že po postupe cez PAOK dostane trénerskú definitívu

Na archívnej snímke tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Ján Kozák mladší. Foto: TASR

Tréner slovenského majstra si do skupinovej fázy zaželal Manchester United a vyjadril nádej, že hráči Slovana sa ešte budú zlepšovať.

Solún 30. augusta (TASR) - Tréner futbalistov Slovana Bratislava Ján Kozák mladší sa zrejme definitívne stane šéfom lavičky "belasých". Napriek deviatim triumfom v sérii mal pred uplynulým ligovým zápasom proti Žiline (1:1) i odvete play off Európskej ligy UEFA 2019/20 na pôde PAOK Solún (2:3) status dočasného kormidelníka. Žezlo prevzal pred zápasom 2. predkola EL od Vladimíra Radenkoviča. Kozák po postupe do skupinovej fázy EL, ktorý jeho zverenci vybojovali na horúcej gréckej pôde priznal, že jeho vymenovanie do funkcie je na spadnutie. Tréner slovenského majstra si do skupinovej fázy zaželal Manchester United a vyjadril nádej, že hráči Slovana sa ešte budú zlepšovať.

Bývalého reprezentanta SR po postupe nezaujímal výsledok, hoci to pre neho bola prvá prehra, odkedy prevzal mužstvo. "My sme na dvojzápas s PAOK-om zmenili taktiku a prinieslo to ovocie," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii.



Slovan vstúpil do zápasu opatrne, bol pod tlakom, ale po góle Jurija Medveděva v 38. minúte zavládla na lavičke veľká radosť. Druhý polčas však začali domáci bravúrne a rýchlo otočili výsledok. Napokon však Slovan vyrovnal a hoci v závere ešte raz inkasoval, postup si nenechal vziať. "Prvý polčas sa vyvíjal výborne, vedeli sme, že Šporar s Mohom to budú mať vpredu ťažké. Dali sme krásny gól, v druhom polčase som hráčov upozorňoval na prvých dvadsať minút. Dostali sme facku, ale otriasli sme sa a zvládli sme to," dodal Kozák.

Kouč Slovana hráčov pochválil najmä za nasadenie: "Každý hráč sa snažil a každý podal stopercentný výkon." Aj preto, že sa mu z hráčov podarilo vyžmýkať maximum, zrejme dostane definitívnu ponuku na prevzatie mužstva. Naznačil to sám: "Uplynulé dva zápasy rezervy som už neviedol ja, takže myslím si, že už definitívne sedím len na jednej stoličke."

Po vypadnutí "belasých" s čiernohorskou Sutjeskou Nikšič v prvom predkole Ligy majstrov Slovanu veril iba málokto. Po príchode Kozáka sa však veľa vecí zmenilo. "Komunikácia s hráčmi, navodenie atmosféry a zvýšenie sebavedomia. Na tomto som pracoval. Navyše sa pridala dobrá práca od hráčov. Nastavili sme nejaké pravidlá a myslím, že to funguje. Ale som presvedčený, že mužstvo má ešte na viac a musíme sa zlepšovať."

Hráči Slovana tak budú netrpezlivo čakať na piatkový žreb, ktorý im do skupiny môže priniesť zvučných súperov. Kozák pred ním vyslovil aj svoje želanie: "Chcel by som Manchester United."

Vyslaný redaktor TASR Michal Runák