Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kvalifikantka Čepelová senzačne postúpila do 3. kola vo Wimbledone

Slovenská tenistka Jana Čepelová Foto: TASR/AP

V 2. kole vyradila nasadenú dvadsaťšestku Španielku Anabel Medinovú Garriguesovú po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 6:7 (7), 7:6 (5) a 6:3. Ďalšou súperkou bude Bieloruska Victoria Azarenková.

Wimbledon 29. júna (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa v pozícii kvalifikantky senzačne prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole vyradila nasadenú dvadsaťšestku Španielku Anabel Medinovú Garriguesovú po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 6:7 (7), 7:6 (5) a 6:3. Pri debute v hlavnej súťaži na niektorom z podujatí veľkej štvorky dosiahla životný úspech v seniorskej kategórii.


Čepelová v úvode zápasu s Medinovou Garriguesovou dvakrát stratila vlastné podanie, vždy však dokázala kontrovať rebrejkom. Za stavu 4:3 pre Slovenku Španielka požiadala o ošetrenie, pretože pociťovala nevoľnosť. Po návrate na dvorec stratila podanie a Čepelová išla servovať na víťazstvo v sete, Medinová Garriguesová však vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorého dramatickej koncovke slávila úspech.

Jana Čepelová
Foto: TASR/AP


V druhom dejstve si skúsená Španielka po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a za stavu 5:2 bola blízko k postupu do 3. kola. Čepelová však skvele zabojovala, otočila na 6:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom mala navrch. Po druhom sete zápas prerušili pre tmu. V piatkovej dohrávke Čepelová v šiestom geme nepremenila dva brejkbaly, no nedeprimovalo ju to. Za stavu 4:3 vďaka variabilnej hre prelomila podanie Medinovej Garriguesovej a pri vlastnom servise následne premenila v poradí druhý mečbal.




Čepelová sa na Azarenkovú teší

Čepelová po postupe do 3. kola žiarila spokojnosťou. "Som veľmi šťastná, že sa mi ťažký duel proti Medinovej Garriguesovej podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Prvýkrát sa mi stalo, že duel prerušili a dohrávalo sa až na druhý deň. Bolo to ťažké opäť ísť na kurt a rozohrávať sa, brala som to ako ďalší zápas. Dokázala som sa vyrovnať s ťažkými podmienkami a silným vetrom. Hrala som aktívnejšie ako súperka, čo rozhodlo o mojom triumfe. Vybojovala som si to sama, čo ma veľmi teší. Tréner Peter Huber mi pred dnešnou dohrávkou prízvukoval, aby som si dávala väčší pozor na returny. Povedal mi, že Medinová returnuje viac do krosu, dobre som sa na to pripravila. Veľká vďaka patrí mojim fanúšikom, ktorí ma opäť podporovali," povedala pre TASR Čepelová, ktorá sa už teší na súboj s Azarenkovou. "Som veľmi zvedavá, na akom budeme hrať kurte. Do zápasu pôjdem uvoľnená, nemám už čo stratiť. Budem sa snažiť predviesť čo najlepší tenis."

Jana Čepelová
Foto: TASR/AP


Veľkú radosť z úspechu Čepelovej mal prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko. "Vždy som si myslel, že Janka je mimoriadny talent, čo potvrdzovala už v juniorskom veku. To, čo dosiahla na tohtoročnom Wimbledone, si zaslúži veľký obdiv a uznanie. Dokázala skvele zvládnuť náročnú trojkolovú kvalifikáciu i dva zápasy hlavnej súťaže. Proti skúsenej Medinovej Garriguesovej prehrávala v druhom sete už 2:5, no psychický náročnú situáciu zvládla a dokázala to otočiť. Potvrdila, že je to veľmi inteligentná hráčka a veľká bojovníčka. Janka má všetky predpoklady na to, aby sa výrazne presadila aj v ženskom tenise. Pevne verím, že wimbledonský úspech nie je posledným, ktorý v tomto roku dosiahla," povedal pre TASR Macko.



ženy - dvojhra - 2. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Anabel Medinová Garriguesová (26-Šp.) 6:7 (7), 7:6 (5), 6:3

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Maria Kirilenková (17-Rus.) - Sorana Cirsteová (Rum.) 6:3, 6:1

Kim Clijstersová (Belg.) - Vera Zvonariovová (12-Rus.) 6:3, 4:3 - skreč

Agnieszka Radwaňská (3-Poľ.) - Heather Watsonová (V. Brit.) 6:0, 6:2

Angelique Kerberová (8-Nem.) - Christina McHalová (28-USA) 6:2, 6:3

Šuaj Peng (30-Čína) - Arantxa Rusová (Hol.) 6:1, 6:2

Maria Šarapovová (1-Rus.) - Hsieh Su-Wei (Taiwan) 6:1, 6:4

Sabine Lisická (15-Nem.) - Sloane Stephensová (USA) 7:6 (5), 1:6, 6:2

muži - dvojhra - 2. kolo:

Lukáš Rosol (ČR) - Rafael Nadal (2-Šp.) 6:7 (9), 6:4, 6:4, 2:6, 6:4

Sam Querrey (USA) - Miloš Raonič (Kan.) 6:7 (3), 7:6 (7), 7:6 (8), 6:4

muži - dvojhra - 3. kolo:

Xavier Malisse (Bel.) - Fernando Verdasco (17-Šp.) 1:6, 7:6 (5), 6:1, 4:6, 6:3

Denis Istomin (Uzb.) - Alejandro Falla (Kol.) 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (5)

Novak Djokovič (1-Srb.) - Radek Štěpánek (28-ČR) 4:6, 6:2, 6:2, 6:2

Viktor Troicki (Srb.) - Juan Monaco (15-Arg.) 7:5, 7:5, 6:3

Richard Gasquet (18-Fr.) - Nicolas Almagro (12-Šp.) 6:3, 6:4, 6:4