Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Liverpool otočil šláger s Tottenhamom, Salahov 50. gól na Anfielde

Hráči Liverpoolu. Foto: TASR

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp pochválil svojich zverencov za to, že po rýchlom góle Harryho Kanea nespanikárili.

Liverpool 28. októbra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool sú v tejto sezóne anglickej Premier League doma stále stopercentní. V nedeľňajšom šlágri 10. kola s Tottenhamom Hotspur síce už od prvej minúty prehrávali, no podarilo sa im otočiť skóre a po víťazstve 2:1 si na čele tabuľky udržali šesťbodový náskok pred obhajcom Manchestrom City.

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp pochválil svojich zverencov za to, že po rýchlom góle Harryho Kanea nespanikárili. "Už v prvom polčase sme si vypracovali vyložené šance, no brankár Tottenhamu Paulo Gazzaniga predviedol niekoľko excelentných zákrokov. Dôležité bolo, že sme boli pokojní a trpezliví. Cez prestávku som hráčom v šatni prízvukoval, že hrajú dobre a náš jediný problém je streliť gól. Na začiatku druhého polčasu sme vďaka Jordanovi Hendersonovi vyrovnali a potom sme až s výnimkou záverečných piatich minút na ihrisku dominovali. Bol to super zápas, ktorý sa vyznačoval vysokou intenzitou, veľmi sa mi páčil," povedal nemecký kouč pre akreditované médiá.

O triumfe "The Reds" rozhodol v 75. minúte z pokutového kopu Mohamed Salah. Egyptský kanonier strelil jubilejný 50. gól na Anfielde, stačilo mu na to 58 zápasov. Pre problémy s členkom zápas nedohral. Podľa Kloppa by však zranenie nemalo byť vážne. "Ide o ten istý členok, ktorý mal Mo zranený začiatkom mesiaca. V závere zápasu mu opuchol, preto sme nechceli riskovať a vystriedali sme ho. V priebehu pár dní by však mal byť fit rovnako ako Virgil van Dijk, ktorý si na konci stretnutia necítil nohu," uviedol Klopp pre oficiálnu webovú stránku Liverpoolu.

Tottenham sa v novom ročníku najvyššej anglickej súťaže trápi. Po prehre na ihrisku Brightonu a domácej remíze s Watfordom neuspel ani na pôde úradujúceho vicemajstra a v tabuľke je až jedenásty so šestnásťbodovým mankom na Liverpool. "Zápas proti lídrovi tabuľky sme mali dobre rozohratý, no Liverpool využil naše chyby a napokon ukoristil všetky tri body. Musíme sa z tejto prehry rýchlo otriasť a sústrediť sa na najbližší duel na pôde Evertonu," zdôraznil Kane.