Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Liverpool spravil z Anfieldu nedobytnú pevnosť, Tottenham sa trápi

Ilustračná snímka Foto: TASR - Marko Erd

Zverenci trénera Jürgena Kloppa dokázali zvíťaziť už v druhom ligovom zápase za sebou.

Londýn 6. októbra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool sú v tejto sezóne Premier League naďalej stopercentní, keď v 8. kole zdolali na domácej pôde Leicester City 2:1. Mužom zápasu bol Sadio Mane. Senegalčan odohral v sobotu svoj 100. zápas v drese "The Reds", v ktorom zaznamenal jubilejný 50. gól a v nadstavenom čase vybojoval pokutový kop. Ten premenil James Milner a zabezpečil svojmu tímu už 17. ligové víťazstvo za sebou. Od rekordu Manchestru City z roku 2017 ho tak delí už len jediný triumf.

Zverenci trénera Jürgena Kloppa dokázali zvíťaziť už v druhom ligovom zápase za sebou. Po ťažko vybojovanej výhre 1:0 na ihrisku nováčika Sheffieldu United, tentoraz vykopali tri body v zápase proti húževnatému Leicestru City, ktorý skóroval z jedinej strely na bránku zásluhou Jamesa Maddisona. "Bol to výborný zápas. Diktovali sme tempo hry, no pribrzdil nás vyrovnávajúci gól z 80. minúty. Chlapci sa však dokázali otriasť a išli si za svojim cieľom. Pokutový kop bol po jasnom faule. Bili sme sa za víťazstvo a napokon sme to dokázali. Bez šťastia by to samozrejme nešlo. Jednoducho nie je možné vyhrať taký počet zápasov v rade. Za svoj dnešný výkon sme si však zvíťaziť zaslúžili. James udržal nervy na uzde a dal zápasu krásnu bodku," uzavrel tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Hostia po stretnutí netajili sklamanie. "Zaslúžili sme si viac. Inkasovať v posledných sekundách zápasu je veľmi kruté. Navyše, nie som presvedčený o tom, že sa pokutový kop mal kopať. Som však na svoj tím veľmi hrdý. Hrali sme proti víťazovi Ligy majstrov a dokázali sme si vytvoriť šance. Neustále sme pre nich predstavovali nebezpečenstvo a herným prejavom sme ukázali, že s nami treba počítať," povedal lodivod Leicestru Brendan Rodgers, ktorý viedol Liverpool v rokoch 2012 až 2015.

Domácim patrí po 8. kolách s plným bodovým ziskom prvé miesto v tabuľke s 8-bodovým náskokom pred druhým Manchestrom City. Ten má však k dobru nedeľňajší domáci zápas s Wolverhamptonom. Leicester je so 14 bodmi priebežne tretí.

V opačnej situácii ako Liverpool je Tottenham Hotspur, ktorý podľahol Brightonu 0:3. "Kohúti" utrpeli v utorkovom zápase Ligy majstrov debakel 2:7 od Bayernu Mníchov a v sobotu nestačili ani na Brighton. Súperovi z juhu Anglicka podľahli rozdielom triedy 0:3 a pod hlavným trénerom Mauriciom Pochettinom sa poriadne trasie stolička. Jeho zverenci nedokázali zvíťaziť na ihriskách súperov už desať zápasov za sebou a v tabuľke im s 11 bodmi patrí 8. priečka. Proti Brightonu sa navyše zranila brankárska jednotka Hugo Lloris, ktorý si vykĺbil rameno. "Vo futbale je dôležité byť silný, odvážny a robiť rozhodnutia, za ktoré musíte niesť následky. Presne to teraz spravíme. Budeme čeliť negativite a tvrdo pracovať na tom, aby sme zmenili chod vecí. Ja ako tréner musím akceptovať všetku kritiku," povedal Pochettino.