Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LM: Prešovčania spoznali súperov, predstavia sa v C-skupine

Na snímke hráči Tatranu Prešov. Foto: TASR/František Iván

Prešovčania dosiahli v sezóne 2018/2019 svoj najlepší výsledok v Lige majstrov, v základnej skupine obsadili 3. miesto a len tesne nepostúpili do ďalšej fázy.

Viedeň 27. júna (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov spoznali súperov v základnej časti Ligy majstrov. Viedenský žreb ich nasmeroval do C-skupiny, v ktorej sú aj švédsky klub IK Sävehof, fínsky Riihimäki Cocks, macedónsky HC Eurofarm Rabotnik, španielsky Bidasoa Irun a portugalský Sporting Lisabon.

Prešovčania dosiahli v sezóne 2018/2019 svoj najlepší výsledok v Lige majstrov, v základnej skupine obsadili 3. miesto a len tesne nepostúpili do ďalšej fázy.

Podľa trénera Slavka Golužu bude dôležité nepodľahnúť dojmu, že ide o slabších súperov: "V skupinovej fáze Ligy majstrov niet slabých súperov. Ide o mužstvá, ktoré sú majstri svojich krajín alebo sa umiestnili na 2. miestach. Na prvý pohľad možno skupina vyzerá jednoducho, ale netreba sa nechať zmiasť. Každé z mužstiev bude najmä doma veľmi nepríjemné. Zápasy vonku nebudú jednoduché a netreba sa nechať uniesť tým, že názvami ide pre verejnosť o menej známe hádzanárske mužstvá. Treba sa koncentrovať a ísť krok za krokom. Rozhodne však chceme uspieť a urobíme všetko, aby sme zabojovali o postup."

Aj podľa generálneho manažéra Miroslava Benického bude pre postup dôležité bodovať nielen doma, ale aj vonku: "Máme skupinu, o ktorej by mnohí povedali, že je hrateľná. To je určite dobré, keďže aj minulý rok bol náš cieľ bojovať o prvé dve priečky, čo nám napokon o máličko ušlo. Určite urobíme všetko, aby sme boli úspešní a zabojovali o postup. Čaká nás veľmi nepríjemný majster Švédska Sävehof, ktorý prekonal Kristianstad a to sa nedá podceniť. To však platí pre všetky mužstvá. My si musíme ustrážiť domáce body, ktoré nám v minulej sezóne chýbali. Čo sa týka zápasov vonku, hoci to nie je jednoduché zopakovať, chceme opäť brať body aj zo súperových ihrísk. Ide o Ligu majstrov, najlepšiu európsku súťaž. Tešíme sa na to, že sme jej účastníci a privítame mužstvá z rôznych krajín."

Základné skupiny Ligy majstrov 2019/2020:


A-skupina: Paríž St. Germain Handball (Fr.) , FC Barcelona Hanbol (Šp.), SG Flensburg-Handewitt (Nem.), Aalborg Handbold (Dán.), MOL-Pick Szeged (Maď.), HC PPD Záhreb (Chor.), Elverum Handball (Nór.), RK Celje Pivovarna Laško (Slov.)

B-skupina: HC Vardar Skopje (Mac.), Telekom Veszprém HC (Maď.), PGE VIVE Kielce (Poľ.), HC Meškov Brest (Biel.), HC Motor Záporožie (Ukr.), Montpellier Handball (Fr.), FC Porto Sofarma (Portug.), THW Kiel (Nem.)

C-skupina: IK Sävehof (Švéd.), TATRAN PREŠOV (SR), Riihimäki Cocks (Fín.), HC Eurofarm Rabotnik (Mac.), Bidasoa Irun (Šp.), Sporting Lisabon CP (Portug.)

D-skupina: CS Dinamo Bukurešť (Rum.), Čechovskí Medvedi (Rus.), Kadetten Schaffhausen (Švaj.), IFK Kristianstad (Švéd.), Orlen Wisla Plock (Poľ.), GOG (Dán.)