Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Masters: Federer zdolal Berrettiniho a udržal si šance na semifinále

Na snímke švajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: FOTO TASR/AP

V prvom sete si Federer i Berrettini suverénne vyhrávali svoje podania a o jeho osude rozhodol tajbrejk, ktorý bol jasnou záležitosťou Švajčiara.

Londýn 12. novembra (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer si na tohtoročnom turnaji majstrov v Londýne pripísal prvé víťazstvo. Šesťnásobný šampión zdolal v druhom vystúpení v skupine Björna Borga ako nasadená trojka debutanta na Masters Taliana Mattea Berrettiniho 7:6 (2), 6:4. V utorňajšom večernom dueli nastúpia proti sebe Srb Novak Djokovič a Rakúšan Dominic Thiem.

V prvom sete si Federer i Berrettini suverénne vyhrávali svoje podania a o jeho osude rozhodol tajbrejk, ktorý bol jasnou záležitosťou Švajčiara. Rekordér v počte grandslamových titulov sa po zisku prvého setu dostal na koňa, na začiatku druhého dejstva čistou hrou prelomil podanie súpera a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenil hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Berrettinim na 2:0. V úvodnom zápase Federer prehral s Thiemom a na postup do semifinále bude s veľkou pravdepodobnosťou potrebovať víťazstvo nad Djokovičom.

"Prehra s Thiemom so mnou nezamávala, pred zápasom s Berrettinim som bol pokojný. V skupine odohrá každý tri duely a do každého ide s cieľom dať do toho všetko. Kvalifikovať sa na turnaj majstrov bol jeden z veľkých cieľov, ktoré som si vytýčil pred začiatkom sezóny a som rád, že sa mi ho podarilo splniť," uviedol Federer pre akreditované médiá.

skupina Björna Borga
Roger Federer (3-Švajč.) - Matteo Berrettini (8-Tal.) 7:6 (2), 6:3